Повече от един милион души в Обединеното кралство живеят със

...
Повече от един милион души в Обединеното кралство живеят със
Коментари Харесай

Шест основни съвета за борба със сърдечната недостатъчност, тъй като ново проучване разкрива тези, които са изложени на най-голям риск

Повече от един милион души в Обединеното кралство живеят със сърдечна непълнота, само че в този момент елементарен нов кръвен тест може да помогне за идентифицирането на тези, които са в по-голяма риск от гибел от това положение.

Проучване, финансирано от Британската сърдечна фондация (BHF), оповестено в European Journal of Heart Failure, откри, че пациенти с най-високи равнища на протеин, наименуван невропептид Y (NPY) са били с 50% по-голяма възможност да умрат от сърдечно затруднение спрямо тези с по-ниски равнища. Използвани са данни от над 800 души в разнообразни стадии на сърдечна непълнота.

Изследователите се надяват кръвен тест за NPY да може да се употребява в клиниките в границите на пет години. И по този начин, какво тъкмо е сърдечна непълнота и по какъв начин можете да намалите риска?

Какво е сърдечна непълнота?

Сърдечната непълнота значи, че сърцето към този момент не е в положение да изпомпва кръв в тялото вярно, нормално вследствие на намаляване или разбиране (на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР