Повече от две трети от хотелиерите у нас планират поскъпване

...
Повече от две трети от хотелиерите у нас планират поскъпване
Коментари Харесай

2/3 от хотелиерите вдигат цените за лятото, част от тях с до 20%

Повече от две трети от хотелиерите у нас възнамеряват повишаване на нощувките, а близо една пета от притежателите ще вдигнат цените с сред 10 и 20%. Това демонстрира изследване, извършено от Българската асоциация на експертите в мениджмънта на хотели, предава.

Не са малко хотелиерите, които обмислят нарастване на цените на нощувките по Северното Черноморие. Основната причина, съгласно сектора, са инфлацията и по-големите разноски.

Поскъпване ще има във всички браншове. Не бива да се вглеждаме единствено в хотелите и заведенията за хранене. Това е обикновено, инфлацията го постанова, разяснява пред NOVA NEWS Павлин Косев, ръководител на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите във Варна.

Според него никой няма интерес да усили цените фрапантно и да изгони клиентите. Най-добрият регулатор е пазарът. Ако цените са прекомерно високи и няма кой да заплати или услугата не заслужава тази цена, хотелът би стоял празен. В това няма никаква икономическа логичност ”, добави Косев.

По думите му сектора работи с динамично ценообразуване. „ Цените от преди години и тези в този момент са доста разнообразни.

Всичко зависи и от интервала. В по-слабите се вършат отстъпки ”, добави той. И акцентира, че чака относително добър летен сезон.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР