Повече от две трети от американците (69%) са недоволни от

...
Повече от две трети от американците (69%) са недоволни от
Коментари Харесай

Над 2/3 от американците не са доволни от усилията на Байдън за борба с инфлацията

Повече от две трети от американците (69%) са недоволни от метода, по който президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се опълчва на ускоряването на инфлацията в страната. Това демонстрират резултатите от изследване на публичното мнение, извършено от телевизия ABC, оповестено в неделя вечерта, предава. В анкетата, проведена от 10 до 11 декември, са участвали 524 американски гласоподаватели. 

Според изследването 94% от поддръжниците на Републиканската партия, 71% от самостоятелните гласоподаватели и повече от половината (54%) от гласувалите за демократите са недоволни от напъните на президента за битка с инфлацията. Само 28% от жителите на Съединени американски щати са дали позитивна оценка за дейностите на Байдън в тази посока. По-голямата част от американците не харесват ограниченията, които подхващат за възобновяване на стопанската система - те са оценени отрицателно от 57% от участниците в анкетата.

Годишната инфлация в Съединени американски щати през ноември 2021 година се форсира до 6,8% против 6,2% през октомври. За месец потребителските цени се покачиха с 0,8%, излиза наяве от данни, показани в края на предходната седмица от министерството на труда на Съединени американски щати.

Мерките на президента за битка с деянията на принуждение в страната също получават все по-малко поддръжка. В момента 36% от американците ги утвърждават, по отношение на 43% през октомври. А равнището на поддръжка за ограниченията му за противопоставяне на престъпността с потребление на огнестрелно оръжие спадна до 32% от 39% през октомври.

Байдън, съгласно създателите на проучването, е съумял единствено ненапълно в битката с пандемията - 53% от интервюираните са дали позитивна оценка за работата му в тази област. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР