Повече от две денонощия след края на изборния ден все

...
Повече от две денонощия след края на изборния ден все
Коментари Харесай

След изборите: всяко пето мобилно устройство не е предавало на живо

Повече от две денонощия след края на изборния ден към момента от партията победител - ГЕРБ, не са създали никакъв коментар. Пълното безмълвие на водачите след вота беше нарушено първо от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която оправда ниския резултат на партията си с включването в изборите на " Левицата! ".

По-късно денем съпредседателите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев оповестиха, че политическата мощ е взела решение да не поддържа мандат на ГЕРБ или коалиция, в която взе участие партията на Бойко Борисов. Очаква се реакция от съдружния сътрудник " Демократична България " дали ще поддържа решението на " Продължаваме промяната ".

" Дневник " следи мненията и поръчките на партийните водачи за излаз от политическата рецесия.
На живо
 Бившият шеф на
© Велко Ангелов

Бившият шеф на " Пирогов " Асен Балтов се отхвърли от депутатското си място в 49-ото Народно заседание. Той беше в листите на ГЕРБ в 23-ти многомандатен изборен регион в София, откъдето партията вкара общо пет души в Народното събрание. В профила си във " Facebook " той написа, че избира да продължи да бъде доктор.

Повече четете

 Около 2600 мобилни устройства не са предавали онлайн броенето на бюлетините
© Лили Тоушек

Около 2600 мобилни устройства не са предавали онлайн от изборните секции по време на броенето на бюлетините. Общият брой на устройствата е 11 600, което значи, че малко над 22% от тях не са излъчвали процеса. Това изясни основният секретар на Министерството на електронното ръководство Ангел Петров пред Би Ти Ви.

По думите му все още в системата има 27 хиляди записа от останалите 9000 камери. Той добави, че към момента не завършило предаването на устройствата от районните изборни секции към Централната изборна секция.

" Има голям брой секции в едно учебно заведение, в които едната излъчва два часа и половина без спиране, а в другата няма безусловно никакви данни ", сподели още Петров.

Ключови думи към публикацията:
googletag.cmd.push(function(
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР