Повече от два часа продължи срещата на министъра на енергетиката

...
Повече от два часа продължи срещата на министъра на енергетиката
Коментари Харесай

Миньорите недоволни от енергийния министър, блокадите остават

Повече от два часа продължи срещата на министъра на енергетиката Румен Радев " Тракия ", оповестява БНР.

След срещата, протестиращите го изпратиха със викания " оставка " и оповестиха изрично , че

Недоволните желаеха привикване на ексклузивен Министерски съвет, на който да участват и те с работни групи от двете предприятия в комплекс " Марица изток ".

Министърът не може да извърши самосиндикално това, само че може да сведе информацията до премиера Николай Денков и да бъде взето решение. Той за следващ път предложения протестиращите на договаряния в Министерския съвет с учен Денков

" Елате на следващия ден. Това ми е молбата! Ако това е народен митинг, дайте го като опция да се развие с цялото държавно управление ", сподели той.
 Миньорите остават на Автомагистрала „ Тракия “, Гурково и Прохода на републиката Обновена
Миньорите остават на Автомагистрала „ Тракия “, Гурково и Прохода на републиката

Те отхвърлят да се срещнат министъра на енергетиката по-късно през днешния ден, както и с премиера на следващия ден.

По-рано министърът организира срещата с управленията на " Мини Марица-изток " и на Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2.

Той увери, че стои зад протестиращите и че те не заплашват фунционирането на енергийната система. Той настоя, че работни места не би трябвало да бъдат губени и че се работи интензивно по обезпечаването на сигурността на електроенергийното произвеждане, което е главен приоритет за него. Той изрази благосклонността си към протестиращите.

Министърът заяви още, че териториалните проекти за обективен преход към този момент са изпратени и че те започват преговорния развой с Брюксел.
 Миньорите получават до 36 заплати, в случай че не им се работи в новата държавна компания
Миньорите получават до 36 заплати, в случай че не им се работи в новата държавна компания

Правителството е приело проекта за обективен преход

" Не би трябвало да се основава напрежение в обществото ни за конфигуриране на една група хора против друга група хора ", зяви още той.

В петък в Народното събрание беше отхвърлено настояването за отсрочване на териториалните проекти за обективен преход на въглищните райони у нас. Искането на Българска социалистическа партия за включване в дневния ред на план на решение за пролонгация от един месец за изпращане на териториалните проекти за обективен енергиен преход в действителност получи единствено четири гласа при второ гласоподава и след напрежение към парламентарната естрада с привкус на хулигански прояви, нямаше и кворум.
 Миньорите от
Миньорите от " Марица-изток " изгониха зам.-министъра на енергетиката, пристигнал да се срещне с тях

Те упорстват за отсрочване на приемането на Териториалните проекти за обективен преход

По-рано планът, импортиран от " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ беше отритнат и от енергийната парламентарна комисия, както и на първо гласоподаване в пленарна гласа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР