Повече от два часа продължи разпитът на Кирил Петков в

...
Повече от два часа продължи разпитът на Кирил Петков в
Коментари Харесай

Петков след разпита в прокуратурата: Разказах много подробно

Повече от два часа продължи разпитът на Кирил Петков в Софийската градска прокуратура. Премиерът бе свикан като очевидец по делото за изнудване на Васил Божков.

" Разказах доста в детайли и дадох същата информация, както и първият път ", сподели Петков пред медиите откакто излезе от от постройката на обвиняването.

„ Има няколко неща, които мен персонално ме тормозят. Първото е отчетът на АДФИ, където има ощетяване на бюджета с над 550 млн. Това е реалност на база същински отчет. На база, че Божков не е платил средствата, които е трябвало да заплати, бюджетът е ощетен”, разяснява той.

" Другото - в случай че се окаже вярна неговата информация, че е дал 60 млн. под формата на рушвет против изнудване. тези два обстоятелството ме тормозят. "

Отделно третият отчет от Министерство на финансите, публикуван от Горанов - одитната организация, която би трябвало да одитира всички евросредства е проспала, че в доста от общините имаме централизация на над 90% със единствено един реализатор на европроекти. Този отчет дава съществени подозрения, че има непозволени дейности по ОСЕС. Тези три обстоятелството дружно мен доста ме тормозят, сподели Кирил Петков.

" Връзката сред тези три случая е лицето Горанов ", акцентира той и съобщи, че е дал данните на следствието и те към този момент са следствена загадка.

Това беше втори разпит на Петков, откакто съгласно държавното обвиняване първичният няма правна стойност, защото е даден пред проверяващ служител на реда, а не пред следовател.

Миналата седмица наново бяха разпитани водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, някогашният финансов министър Владислав Горанов и пиарът на кабинета „ Борисов” Севделина Арнаудова. На 17 март тримата бяха арестувани за 24 часа, само че по-късно бяха освободени без повдигнати обвинявания.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/504331347841177
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР