Повече от девет от 10 души знаят, че бучката може

...
Повече от девет от 10 души знаят, че бучката може
Коментари Харесай

Повечето хора не могат да идентифицират по-малко известните симптоми на рак на гърдата, сочи проучване

Повече от девет от 10 души знаят, че бучката може да е симптом на рак на гърдата, откри проучване на държавния университет в Охайо.

Но когато става въпрос за други признаци, по-голямата част от хората не са в положение да ги разпознават.

Експертите споделиха, че това е доста обезпокоително, защото множеството типове рак на гърдата не се демонстрират с бучка, която може да бъде открита от допиране - и в случай че го създадат, това постоянно демонстрира бързо разрастващ се или напреднал рак, който е по-малко лечим.

Симптомите не се разпознават постоянно

Само 31% от респондентите в изследването разпознаха оттеглен, обърнато или ориентирано надолу зърно като признак на рак на гърдата.

Това може да бъде породено от израстък, възходящ в гърдата, който придърпва гръдната тъкан към себе си и кара зърното да се обърне във вътрешността.

< p> Малко над една трета от хората разпознават набирането на гърдите като признак.

Набирането на повърхността на гърдата може да подсказва за израстък под повърхността, който предизвиква съкращаване на връзките в гърдите, издърпвайки тъкан и кожа във вътрешността.

Загубата на чувство в гърдите е вярно разпозната като признак от 41% от интервюираните.

Малко под половината (45%) от хората разпознават вдлъбване или удебеляване на кожата на гърдата като вероятен признак на рак.

В някои случаи кожата наподобява на портокалова кора, което може да алармира за инфекциозен рак на гърдата, рядка и нападателна форма на рак.

Прочетете повече:
Развенчаване на мита, че ракът на гърдата е „ болест на белия човек “

Как да ревизирате гърдите си

51% от интервюираните в изследването разпознаха изпускането на секрет от зърната като признак.

Някои дами може да имат млечен секрет, който не е причина за безпокойствие, само че спонтанното формиране на секрет от зърното може да бъде признак на рак на гърдата. Ако течността е бистра или кървава, това е изключително обезпокоително.

Проучването е извършено от името на Wexner Medical Center към Държавния университет в Охайо посредством платформата SSRS Opinion Omnibus Platform, общонационално изследване, основано на вероятности в Съединени американски щати. < /p>

Данните бяха събрани измежду извадка от 1004 респонденти и бяха претеглени, с цел да показват целевата популация от възрастни в Съединени американски щати на възраст 18 или повече години.

Други постоянно срещани признаци

Други постоянно срещани - само че не постоянно разбираеми - признаци включват люспеста, суха кожа към зърното, което може да е симптом на тип рак на гърдата, наименуван болест на Paget, и нова и забележима разлика в размера на гърдите ви.

Важно е обаче да се означи, че тези признаци не значат безусловно рак и постоянно са симптом за нещо друго, което се случва с гърдата.

Националната здравна работа поучава всеки, който забележи признак на рак на гърдата, да види своя GP допустимо най-скоро.

Ракът на гърдата е най-разпространеният рак в Обединеното кралство, като всяка година се диагностицират 55 000 дами и 400 мъже.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР