Повече от четвърт милион души души са подписали петиция, призоваваща

...
Повече от четвърт милион души души са подписали петиция, призоваваща
Коментари Харесай

Стотици хиляди искат Нова година без фойеркерки в Сидни

Повече от четвърт милион души души са подписали петиция, призоваваща за анулация на фойерверките за Нова година в австралийския град Сидни.

Те упорстват също по този начин средствата да бъдат изразходвани за битка с пожарите , които бушуват в страната и заплашват града, съобщи BBC.
 Два следващи дни Австралия чупи върховете за най-топъл ден
Два следващи дни Австралия чупи върховете за най-топъл ден

Средната температура е достигнала 41,9 градуса по Целзий

Според известията, за фойерверки в Сидни предходната година са били изхарчени 5,8 милиона щатски $.

Но кметът на Сидни Кловър Мур сподели, че фойерверките са планувани 15 месеца авансово и по-голямата част от бюджета към този момент е изразходван. Тя разгласи, че демонстрира схващане към несъгласните, само че тържеството ще протече по проект.

" Не можем да отменим фойерверките и даже в случай че можехме, това би имало дребна практическа изгода ", написа кметът на уеб страницата на петицията.

Въпреки това австралийците, които подписаха петицията на Change.org, обявиха, че фойерверките в подобен миг ще бъдат " засегнатост ".
 Рекордни жеги и пагубни горски пожари в Австралия
Рекордни жеги и пагубни горски пожари в Австралия

Най-малко двама души са починали в щата

" Австралийците в цялата страна се нуждаят от парите, с цел да възстановят учебните заведения и домовете си. Това е въпрос на приоритет и тук демонстрираме, че ни интересува. ", обявиха подписали петицията.

Линда Маккормик, която сътвори страницата, напомни, че други общности в Австралия " анулират фойерверки и честват Нова година по други способи ".

Австралийските управляващи оповестиха през декември изключително състояние поради огромните горски пожари.

Режимът на изключително състояние се вкарва за период от една седмица в град Сидни и щата Нов Южен Уелс . През последните няколко седмици в щата бушуват към 1 00 горски пожара , от които едвам половината са под надзор.

Наред с това в района има рекордни горещини - синоптиците предвиждат за някои елементи на Нов Южен Уелс температури от над 45 градуса . За Сидни - към 46. Експертите изричат опасения, че вятърът , чиято скорост ще доближи 100 километра в час, ще докара до разгръщане на пожарите в покрайнините на града.
 В Австралия оповестиха изключително състояние поради пожарите
В Австралия оповестиха изключително състояние поради пожарите

100 пожара бушуват в Нов Южен Уелс...

Горските пожари бушуват в страната от септември насам.

Заради токсичния пушек лекарите предизвестиха за " изключителна обстановка " в областта на публичното здраве. През последните седмици внезапно е повишен броят на пациентите с дихателни проблеми.

Пожари са регистрирани и други елементи на Австралия.

Десетки станаха жертви на пожарите. Разрушени са над 800 домове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР