Повече от 90 000 нелегални мигранти са задържали турските сили

...
Повече от 90 000 нелегални мигранти са задържали турските сили
Коментари Харесай

Турция заловила 90 000 мигранти в Одринско

Повече от 90 000 незаконни мигранти са задържали турските сили за сигурност през първите девет месеца на 2019 година в Северозападна Турция, оповестява Анадолската организация.
Мигрантите са арестувани в провинция Одрин, която граничи на север с България и на запад с Гърция. Експертите предвиждат, че броят на незаконните мигранти в Одрин до края на 2019 година ще доближи 110 000 души.
През 2016 година са арестувани към 29 670 незаконни мигранти при опитите им да стигнат до Европа.
Броят на хванатите в провинция Одрин незаконни мигранти, през 2017 е бил 47 731 година, а през 2018 година - 74 734.
Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу заяви, че от началото на 2019 година до момента в цяла Турция са хванати 336 707 незаконни мигранти. Според формалната статистика през 2018 година в Турция са били арестувани 268 000 незаконни мигранти.
Турция е основна директна точка за незаконните мигранти, които се стремят да стигнат до Европа, с цел да стартират нов живот. Голяма част от тях бягат от война или гонене в личните си страни.
Мигрантите са от пакистански, конгоански, сирийски, иракски, ирански, афганистански, тунизийски, кувейтски, марокански, египетски, либийски, бангладешки, алжирски, сомалийски, ганайски, йеменски, палестински, непалски, еритрейски и нигерийски генезис. Всички арестувани в границите на деветте месеца мигранти или са откарани в лечебни заведения за лекуване, или са трансферирани в провинциалните служби за миграция.
Междувременно Народното събрание на прилежаща Гърция разисква законопроект, който стяга условията за приемане на бежански статут.
На обособени категории се разделят бежанци и мигранти, като последните ще се връщат назад в Турция, според съглашението на Европейски Съюз с Анкара - т.е. незаконните мигранти автоматизирано ще се връщат в Турция.
Бежански статут ще получават единствено лицата, които дават отговор на променените и по-строги условия. В Гърция остават единствено бежанците, безапелационен бе вътрешният министър Михалис Хрисохоидис.
СИРИЗА и правозащитни организации ги нарекоха „ прекомерно рестриктивни “. Но държавното управление е притиснато от честите митинги на гърците против лагерите на бежанци. На остров Крит жителите взеха решение да одобряват единствено малолетни деца без родители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР