Повече от 9 милиона чуждестранни туристи са пристигнали в Анталия

...
Повече от 9 милиона чуждестранни туристи са пристигнали в Анталия
Коментари Харесай

Анталия посреща повече туристи тази година

Повече от 9 милиона задгранични туристи са пристигнали в Анталия по въздух сред 1 януари и 10 август, което ускорява упованията, че известната ваканционна дестинация ще види повече туристи тази година, в сравнение с през 2019 година

Според данни на провинциалната дирекция за просвета и туризъм идващите задгранични туристи в Анталия на средиземноморския бряг по въздух са нарастнали с 21 % от началото на годината в съпоставяне със същия интервал на 2022 година

През 2019 година, когато Турция и Анталия посрещнаха рекорден брой задгранични туристи, броят на задграничните туристи, посетили провинцията, беше малко над 9 милиона.

През първите 10 дни на август 872 833 задгранични туристи са пристигнали в Анталия по въздух, което демонстрира 11% нарастване от същия интервал на предходната година.

Миналата седмица данни от Министерството на превоза демонстрираха, че 10 круизни кораба са посетили Анталия сред януари и юли с общо 16 640 пасажери на борда.

Десет круизни кораба акостираха на пристанището в Анталия и през първите седем месеца на 2022 година, само че единствено с общо 3800 пасажери на борда.

От януари до юни тази година турските пристанища са посрещнали 574 круизни кораба, които са довели общо близо 692 000 гости.

Отделни данни, оповестени предходната седмица от Генералната дирекция на държавните летища (DHMİ), демонстрират, че интернационалният пътнически трафик на турските летища е повишен с 27 % на годишна база до 66,7 милиона през първите седем месеца на 2023 година

Около 51,8 милиона пасажери по вътрешни линии са минали през летищата през същия интервал, което е 18% нарастване по отношение на година по-рано.

Общият пътникопоток на турските летища се е нараснал с 22,9 % годишно до 118,5 милиона.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР