Повече от 80 на сто от средствата по оперативната програма

...
Повече от 80 на сто от средствата по оперативната програма
Коментари Харесай

Петя Аврамова: Повече от 80% от средствата по ОП Региони в растеж са договорени

Повече от 80 на 100 от средствата по оперативната стратегия /ОП/ "Региони в напредък " са контрактувани, към 40 на 100 е разплащането по нея, което значи, че тя се извършва с бързи темпове и няма да останат неусвоени средства. Това съобщи в Ямбол министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.

Започнала е работата по един от огромните планове по оперативната стратегия за възобновяване на центровете за незабавна здравна помощ и снабдяването им с нови коли за спешна помощ със модерно съоръжение, напомни Аврамова, представена от Българска телеграфна агенция.

"Около 25 % от републиканската пътна мрежа у нас е в неприятно положение. Очакваме въвеждането на системата за таксуване от следващата година да обезпечи повече средства за тяхната рехабилитация. През идната година ще търсим опция да ремонтираме и правата сред Чирпан и Стара Загора на автомагистрала "Тракия ", добави тя.

Министър Аврамова и евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков участваха в публична гала в Ямбол за откриването на главно реновираните със средства по Оперативна програма "Региони в напредък " /2014-2020 г./ пешеходна улица и парк в централната част на града. Проектът е на стойност от близо пет милиона лв. и бе завършен по-рано от планувания период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР