Повече от 700 заподозрени все още са в ареста, след

...
Повече от 700 заподозрени все още са в ареста, след
Коментари Харесай

Над 700 поддръжници на Болсонаро остават в ареста

Повече от 700 обвинени към момента са в ареста, откакто в неделя радикални поддръжници на крайнодесния някогашен президент Жаир Болсонаро щурмуваха държавни здания в Бразилия, заяви ДПА.

Хилядите участници в размириците, които нападнаха Конгреса, Върховния съд и президентския замък в Бразилия, отхвърлят да признаят провалянето на Болсонаро от левичаря Луиз Инасио Лула да Силва, който постави клетва като президент преди седмица.

Администрацията на пандизите в региона на бразилската столица разгласява имената на 763 задържани. Те са били арестувани както директно след нападенията, по този начин и при вчерашното разтрошаване на палатков лагер на последователи на Болсонаро пред щаба на въоръжените сили в столицата.

Първоначално не беше ясно дали оповестеният в този момент лист включва всички обвинени, които остават в ареста.

Общо полицията е арестувала минимум 1500 души. Няколкостотин души, задържани непосредствено по време на размириците, бяха отведени в разнообразни затвори, а към 1200 поддръжници на Болсонаро от протестния лагер бяха отведени във Федералната полицейска академия, с цел да бъдат открити персоналните им данни.

След това обаче доста хора, като да вземем за пример майките на дребни деца и възрастните хора, бяха освободени.

По време на насилието в Бразилия последователите на Болсонаро разграбиха постройката на Националния конгрес, след което насочиха гнева си към намиращия се наоколо Върховен съд и президентския замък " Планалто ". На силите за сигурност им бяха нужни няколко часа, с цел да си върнат контрола над региона.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР