Повече от 700 000 души са отнели живота си през

...
Повече от 700 000 души са отнели живота си през
Коментари Харесай

СЗО: 1% от смъртните случаи в света се дължат на самоубийства

Повече от 700 000 души са лишили живота си през 2019 година Това значи, че един на всеки 100 смъртни случая се дължи на, заяви Световната здравна организация, представена от ДПА.

Самоубийствата са намалели с 36 % от 2000 година до 2019 година Пандемията обаче ускори доста от рисковите фактори за тях, като безработица, финансови проблеми, изолираност. Държавите могат да допринесат самоубийствата да намалеят, като образоват младежите да се оправят с прочувствени или обществени рецесии, акцентираха от СЗО.
 Американци се самоубиват със свръхдоза поради смяната на живота в пандемията Американци се самоубиват със свръхдоза поради смяната на живота в пандемията
Пандемията от ковид подхранва повишаването на смъртните случаи от предозиране с опиати в Съединените щати, оповестиха публични...

Други способи за справяне с казуса са да бъдат разпознати хората със податливост към самоубийство рано и да им бъде дадена опция да намерят помощ, да бъде насърчено отговорно отразяване на самоубийствата от медиите и да бъде усложнен достъпът до токсини и оръжие.

Самоубийството е четвъртата водеща причина за гибел във възрастовата група от 15 до 29 години, след пътните катастрофи, туберкулозата, насилието. Повечето жертви са от мъжки пол, като за мъжете честотата е 12,6 на 100 000, спрямо 5,4 на 100 000 за дамите, оповестява.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР