Повече от 64-ма членове на Националния съвет на БСП са

...
Повече от 64-ма членове на Националния съвет на БСП са
Коментари Харесай

Членове на БСП искат оставката на Нинова да се гласува още във вторник

Повече от 64-ма членове на Националния съвет на Българска социалистическа партия са внесли искане в късния следобяд за привикване на присъствено съвещание на пленума на партията, научи от свои източници " По света и у нас ". По правилник, такова може да бъде свикано с изключение на от управлението и от 1/3 от членовете на пленума, които са 183.

Внеслите настояването упорстват съвещанието да се организира още във вторник и на него да бъдат гласувани наново направените през днешния ден оферти - да се разиска оставката на ръководителя на партията Корнелия Нинова, да се разпореди на заместник-председателя на партията да управлява Българска социалистическа партия след оставката на лидерката, както и да реши допустимо най-ранната дата за привикване на съвещание на конгреса на Българска социалистическа партия.

По рано през днешния ден, на задочен пленум Корнелия Нинова получи 103 гласа в поддръжка на предложенията да остане отпред на левицата до 22 януари, когато е идващият конгрес на левицата. Нинова получи и мандат да води договарянията с " Продължаваме промяната ", " ИТН " и " Демократична България " за сформиране на постоянно държавно управление.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР