Повече от 62% от учениците от 1-и до 4-и клас

...
Повече от 62% от учениците от 1-и до 4-и клас
Коментари Харесай

Повече от 62% от учениците от 1-и до 4-и клас вече учат в клас

Повече от 62% от учениците от 1-и до 4-и клас към този момент учат в клас след тестване за COVID-19 два пъти в седмицата. Близо 146 000 деца от начален стадий се върнаха в учебно заведение след единодушие на родителите им да бъдат изследвани с щадящи проби като изискване за безвредно присъствено образование. В учебно заведение са съвсем 9000 паралелки в общините със заболяемост над 250 на 100 000 души. Това са малко над 73% от всички паралелки в начален стадий в страната, оповестиха от Министерството на образованието и науката.
Това демонстрира систематизираната информация на районните ръководства на образованието за присъственото образование на дребните възпитаници през седмицата от 15 до 19 ноември в това число. Все повече родители към този момент са уверени, че проучването с щадящи проби е единственият вероятен все още вид за безвредно връщане на децата в клас. Към 10 ноември т.г., когато за пръв път дребните възпитаници се върнаха в клас с тестване, малко над 57% от родителите бяха попълнили заявления за единодушие. За 10 дни техният дял към този момент е с 5 процентни пункта по-висок.
За дните от 15 до 19 ноември в клас без тестване са се върнали и 3573 деца, тъй като имат документ за преболедуване или съществуване на антитела, каквито са условията на здравните управляващи.

Общо 63 възпитаници са дали позитивен резултат за COVID-19 от 10 ноември до края на предходната седмица. За същия интервал е открита болест при 26 учители и 16 непедагогически експерти.

Осигурени са проби за дребните възпитаници до края на тази седмица. Очакват се нови доставки, които ще бъдат разпределени в границите на 24 часа. Над 486 000 теста са декларирани за тестванията до 10 декември т.г.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР