Повече от 6000 туристи са посетили острова "Света Анастасия" от

...
Повече от 6000 туристи са посетили острова "Света Анастасия" от
Коментари Харесай

6000 туристи посетили остров Света Анастасия

Повече от 6000 туристи са посетили острова "Света Анастасия " от началото на летния сезон. Това заяви през днешния ден кметът на Бургас Димитър Николов. До острова туристите се извозват с общинския транспортен съд "Анастасия ", който прави по няколко курса дневно.

Кметът сподели, че сега общинската администрация обмисля по какъв начин да бъде стеснен броят на туристите в събота и неделя, тъй като през почивните дни през летния сезон островът се посещава почти от към 400 души дневно и това затруднява обслужването им.

Островът е пренатоварен - поради размера му, и би трябвало да се дефинира оптимален брой гости дневно, както е и с други туристически обекти в страната. Освен с постоянната линия с общинския транспортен съд, на "Света Анастасия " дебаркират яхти, частни корабчета и лодки от Созопол, Поморие и Несебър и други

Някогашният остров "Болшевик ", в този момент прочут като "Света Анастасия ", се намира на малко повече от 6 километра от Бургас. На острова туристите могат да видят морски фар, строен през 1889 година, да посетят християнска черква, музей, изложбена зала, лекарна, където се оферират разнообразни отвари, чай с 10 типа билки, които порастват на острова, домашна лимонада и други Там има също кафене, ресторант и хотелска част.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР