Повече от 6000 души, живеещи в руската Курганска област, са

...
Повече от 6000 души, живеещи в руската Курганска област, са
Коментари Харесай

Водата продължава да се покачва, над 6000 жители на руската Курганска област са евакуирани

П овече от 6000 души, живеещи в съветската Курганска област, са евакуирани поради наводнения , съобщи Ройтерс, базирайки се на организация РИА Новости.

Наводненията от топящия се сняг принудиха над 110 000 души в планинската верига Урал, в Сибир и Казахстан да изоставен домовете си, откакто реките Урал и Тобол излязоха от коритата си.

В региона са разкрити близо 100 пункта за краткотрайно настаняване, за които се събират нужните количества храна и питейна вода, отбелязва ТАСС.

Равнището на водата на реките Урал и Тобол и през днешния ден продължава да се покачва край съветските градове Оренбург и Курган. Местните управляващи оповестиха, че регионът е обзет от извънредно мощни пролетни наводнения, предава Ройтерс, базирайки се на съветски медии.

Нивото на р. Урал, която тече от Русия към Казахстан, се е повишило с още 32 см и е към този момент със 124 см над безвредното равнище, оповестиха управляващите.

More than 100,000 people have been evacuated in Russia and Kazakhstan due to severe flooding, marking the worst flooding in decades for the region...
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР