Повече от 60 учени работят усилено и имат желанието да

...
Повече от 60 учени работят усилено и имат желанието да
Коментари Харесай

Китайски Neuralink? Държавна лаборатория работи върху интерфейс мозък-компютър в Китай  

Повече от 60 учени работят интензивно и имат желанието да приложат резултатите от проучването на процедура.

Теодора Александрова преди 8 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 20:13 | 09.04.2023

Джамбази употребяват подправени тонколонки на JBL с цел да крадат коли

АвтомобилиИван Давидов - 9:34 | 08.04.2023

12-те най-здрави коли от последното десетилетие. Според J.D. Power, Consumer Reports, Repair Pal

IT НовиниДаниел Маринов - 19:21 | 08.04.2023

Чисто нови SpaceX спътници падат от небето и предизвикват огромни главоболия на Илон Мъск

Теодора Александроваhttps://www.kaldata.com/

Китайското държавно управление финансира основаването на водеща лаборатория за проучване на интерфейсите мозък-машина, сходно на това, върху което Neuralink на Илон Мъск работи. Наскоро е открита лабораторията Sixth Haihe в пристанищния град Тяндзин, с цел да „ движи нововъведенията и да основава нови области за стопански напредък “, оповестява South China Morning Post предходната седмица.

Технологията за интерфейс мозък-машина оказва помощ за свързването на човешкия мозък с устройство като компютър, което може да се употребява за осъществяване на разнообразни задания. Маймуната на Neuralink, която играе понг без контролер, е един от най-нагледните образци за технологията. Компанията на Илон Мъск обаче се провали след няколко тествания и в този момент китайското държавно управление се стреми да сътвори сходна технология без значение.

Китайска лаборатория ще работи върху интерфейси мозък-машина

Освен Neuralink, проучвателен институти в Съединени американски щати, като Калифорнийския университет в Бъркли или Масачузетския софтуерен институт, управляват развиването на технологиите за интерфейс мозък-машина в продължение на доста години.

Китай се стреми да прекъсне доминирането на Съединени американски щати в софтуерната област, като построи солидна изследователска основа за развиване на интелектуални качества и в региона на интерфейса мозък-машина.

Лабораторията Heihe в Тяндзин събра повече от 60 учени, като доста от тях имат огромен опит, с цел да изследват други свързани области за интерфейси мозък-машина.

Например, някои откриватели се концентрират върху създаването на бионични тъкани за човешкото тяло, до момента в който други се пробват да открият способи за засичане и премерване на сигнали в мозъка и възстановяване на връзката сред хората и машините, като улесни взаимната им работа.

Динг Рукинг, водещият откривател, споделя пред държавна медия за просвета и технологии, че лабораторията разполага с най-големия и най-всеобхватния патентен фонд в света за интерфейс мозък-машина.

Той също по този начин добави, че проучванията на лабораторията са водещи в света в три области – акуратност за премерване на електроенцефалографията (ЕЕГ), качеството на контролните указания и скоростта на предаване на информацията, споделя се в репортажа на South China Morning Post.

Точността на измерванията на ЕЕГ е от значително значение, защото мери електрическата интензивност в мозъка благодарение на електроди, сложени в скалпа, а това разрешава наблюдаване в действително време на интерфейсите мозък-компютър.

Изследователите се стремят да разширят проблематичните тесни области, които ще усъвършенстват технологията и желаят да приложат резултатите от проучването на процедура. Въпреки че тези приложения може да са факт след няколко години, това безспорно усилва конкуренцията за компанията Neuralink, която не се оправя добре и против основаните в Съединени американски щати съперници.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР