Повече от 60 милиона коронавирусни инфекции са регистрирани в Европа

...
Повече от 60 милиона коронавирусни инфекции са регистрирани в Европа
Коментари Харесай

Над 60 млн. европейци са се заразили с COVID-19

Повече от 60 милиона коронавирусни инфекции са регистрирани в Европа от началото на пандемията. Това съставлява към 30% от всички известни случаи в света, демонстрират данни на Световната здравна организация.

Европейското районно бюро на СЗО прикани за по-мащабни старания за реализиране на по-бърз и по-справедлив прогрес във имунизирането против COVID-19, като отбелязва огромните разлики сред някои страни.

Въпреки чее измежду най-високите в света, районният шеф на СЗО за незабавни случаи Дорит Ницан отбелязва, че доста хора, които са в предпочитани групи - като възрастни хора и здравни служащи - към момента не са получили ваксини.

В района има повече от 1,2 милиона смъртни случая, свързани с COVID-19. В международен мащаб броят на смъртните случаи е 4,2 милиона досега, съгласно статистиката на СЗО.

СЗО брои общо повече от 50 страни като част от европейския район, в това число Русия, Украйна, Турция и други.

Здравният орган на Европейски Съюз Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите до момента е записал към 34,4 милиона инфекции и повече от 740 000 смъртни случая за 27-те страни членки на Европейски Съюз и техните страни сътрудници - Норвегия, Исландия и Лихтенщайн, които са свързани в Европейското икономическо пространство.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР