Повече от 60 мигранти се смятат за загинали, след като

...
Повече от 60 мигранти се смятат за загинали, след като
Коментари Харесай

Повече от 60 сенегалски мигранти се смятат загинали по време на едномесечното пътуване до Испания

Повече от 60 мигранти се считат за починали, откакто испански риболовен кораб избави лодка покрай Атлантическия архипелаг Кабо Верде, който в началото е имал повече от 100 души на борда, съобщи през днешния ден Асошиейтед прес, като се базира на управляващите и мигрантските служби, осведоми Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1223
Седем тела са открити на лодката и се счита, че 56 души са в неопределеност и евентуално са починали, сподели Сафа Мсехли, представител на Международната организация за миграция. Според министерството на външните работи на Сенегал 38 души са избавени по-рано тази седмица покрай Кабо Верде, на към 620 километра от крайбрежията на Западна Африка. Испанската група за отбрана на миграцията " Ходещи граници " сподели, че плавателният съд е бил огромна рибарска лодка, която отплавала от Сенегал на 10 юли. 

Маршрутът от Западна Африка към Испания е един от най-опасните в света, само че все пак пораства броят на мигрантите, които през тази година са избягали от Сенегал с паянтови дървени лодки. Те пробват да стигнат до Канарските острови, архипелаг покрай северозападното крайбрежие на Африка, което се употребява като вход към континентална Европа.

През първите шест месеца на 2023 година близо 1000 мигранти са починали при опит да доближат Испания по море, заяви " Ходещи граници ". Влошаващата се младежка безработица, политическите безредици, насилието от страна на въоръжени групировки и изменението на климата принуждават мигрантите в Западна Африка да рискуват живота си на препълнени лодки.

През 2021 година изследване на АП откри, че минимум седем лодки с мигранти от Северозападна Африка са се изгубили в Атлантическия океан и са били открити да се носят по течението на Карибите и даже край Бразилия, носейки единствено безжизнени тела. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР