Повече от 60 екипа на Електроразпредeление Юг продължават възстановителните дейности

...
Повече от 60 екипа на Електроразпредeление Юг продължават възстановителните дейности
Коментари Харесай

Над 60 екипа на Електроразпредeление Юг продължават възстановителните дейности по засегнатите електропроводи

Повече от 60 екипа на Електроразпредeление Юг не престават възстановителните действия по засегнатите електропроводи, като тук-там се прави и обход, в това число с високопроходима техника и машинизация. Всички групи са готови с нужната техника и материали.

Към 15:30 ч. обстановката с електрозахранването в засегнатите от снеговалежите региони в Югоизточна България е следната: Частично или изцяло с нарушено електрозахранване са села главно в планинските и труднодостъпни елементи в Родопите и част от Стара планина - на територията на области Пловдив, Смолян, Сливен, Бургас. Причина за повредите са снеговалежът и мощният вятър, голям брой паднали дървета и клони, вследствие на което са скъсани въздушни електропроводи приблизително и ниско напрежение.

В област Пловдив се работи по възобновяване на електрозахранването за засегнатите села в по високите елементи на Родопите и в региона на Първомай. В област Смолян наранени са села най-вече в регионите на Баните и Хвойна, а в област Сливен възстановителните действия са съсредоточени в региона на Котел. В област Бургас усложнена остава ситуацията за села от общини Руен, Карнобат.

Диспечерският център на компанията е в директна връзка с Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО) и Министерство нa енергетиката.







Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР