Повече от 60 държави по света се затрудняват да си

...
Повече от 60 държави по света се затрудняват да си
Коментари Харесай

ООН: Повече от 60 страни се затрудняват да си доставят храна

Повече от 60 страни по света се затрудняват да си разрешат импорт на селскостопански артикули, съгласно специфична работна група на Организация на обединените нации , основана по-рано тази година, с цел да се оправи с възходящата продоволствена неустановеност след нашествието на Русия в Украйна, написа европейската редакция на американския вестник " Политико ".

Работната група концентрира вниманието си върху десетки страни по света, в това число Колумбия, Малави, Пакистан и Мианмар , съгласно документ, с който редакцията се е срещнала.

В резюмето на среща, ръководена от чиновници на Организация на обединените нации на 28 юли, се споделя, че работната група " продължава да се концентрира върху... високите разноски за импорт, засягащи платежния баланс в над 60 страни ", както и провокациите пред продоволствената сигурност, произлизащи от девалвацията на обменните курсове и националните бюджети, които се борят да си разрешат " главен импорт ".

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш образува 32-членната Глобална група за реагиране при рецесии, или GCRG, през март - откакто Русия нахлу в Украйна (и двете страни са съществени производители на храни-бел. " Политико " ) през февруари - с цел да даде политически оферти за справяне с рецесии в енергетиката, финансите и хранителния бранш.

Във видения от редакцията документ написа, че участниците акцентират по какъв начин: " В Сиера Леоне потреблението на питателни храни от по-бедните хора понижава вследствие на нарасналите цени. Подобни опасности се оповестяват от Колумбия, Конго, Чад, Еквадор, Ирак, Кения, Малави и Мавритания . "

Текстът продължава: " Потребителските организации оповестяват, че цените нарастват все по-бързо в Пакистан, Мианмар, Перу, Малави, Бурунди и Нигерия и възходящ брой хора би трябвало да заплащат " прекалено " за артикули от първа нужда. Около 12 държавни управления са покрай банкрут по дълга , а други търсят благоприятни условия за облекчение на задължения. "

Тази неофициална консултативна група за хранителна рецесия е заседавала 13 пъти тази година, само че не се загатва за нейното битие на уеб страницата на Организация на обединените нации. Говорител на Организация на обединените нации сподели, че не могат да разясняват информацията.

Участник в срещата на 28 юли сподели, че няма закрепен състав на групата и че към 30 до 40 души са били поканени да участват на последната среща.

Организация на обединените нации, което оказа помощ да се отворят още веднъж за търговски експорт на храни черноморските пристанища на Украйна.От изтеклия документ излиза наяве обаче, че точно най-уязвимите страни не са получили гаранции, че ще имат приоритет за получване на питателните доставки от Украйна.
 Организация на обединените нации: Задава се невиждан международен апетит
Организация на обединените нации: Задава се невиждан международен апетит

Над 460 000 души в Сомалия, Йемен и Южен Судан живеят в условия на глад
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР