Повече от 564 000 ученици от I до XII клас

...
Повече от 564 000 ученици от I до XII клас
Коментари Харесай

МОН: Повече от 564 000 ученици от I до XII клас вече учат присъствено

Повече от 564 000 възпитаници от I до XII клас към този момент учат присъствено, оповестиха от пресцентъра на МОН. Това са близо 82% от всички възпитаници в страната.

Почти 480 000 деца и младежи са в учебно заведение със „ зелен документ “ или тестване за COVID-19 един път в седмицата в общините със заболяемост над 250 на 100 000 души. Над 48 200 от тях имат годен документ на имунизация, преболедуване или съществуване на антитела.

Повече от 85 000 възпитаници влизат в клас без проучване в общини с по-малко от 250 заболели на 100 000 души.

При тестването на 6 и 13 декември са открити 232 инфектирани възпитаници. Най-много – 92, са те в началните класове. На второ място са гимназистите със 72 положителни резултата, при учениците от V до VII клас позитивните проби са 68. Шестдесет са позитивните учители, 32 е броят при непедагогическите експерти.

От на следващия ден се възвръща присъственото образование за паралелките, в които 30% от учениците желаят да се върнат в учебно заведение с тестване или „ зелен документ “. Досега, в случай че за 50% от учениците нямаше единодушие за проучване или „ зелен документ “, целият клас оставаше в електронно образование, което ощетяваше искащите да учат присъствено. Чрез намаляването на условия % в учебно заведение ще се върнат повече деца, които в този момент са у дома поради отхвърли на своите съученици или на техните родители за проучване за COVID-19 един път в седмицата. Промяната беше направена с решение на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в региона на междинното обучение на 9 декември.

Несъгласните с щадящите проби ще продължат да се образоват от отдалеченост. Според насоките за образование в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура учебните заведения ще обезпечават на тези деца и младежи синхронно или асинхронно образование според от своите благоприятни условия.

Междувременно към този момент са обезпечени нужните проби за проучване на всички възпитаници в страната за COVID-19 до Коледната почивка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР