Повече от 52 милиона души в 18 африкански държави са

...
Повече от 52 милиона души в 18 африкански държави са
Коментари Харесай

Климатичните промени може да оставят без храна 52 милиона души в 18 африкански държави

Повече от 52 милиона души в 18 африкански страни са изправени пред апетит вследствие на изменението на климата, бедността и въоръжените спорове, се споделя в отчет на Oxfam, съобщи БГНЕС.

``
реклама

Страни като Зимбабве, Замбия, Ангола, Малави, Мозамбик, Мадагаскар и Намибия дружно претърпяха междинни годишни загуби от 700 милиона $ вследствие на бедствия, свързани с климата, се споделя в отчета.

" Общностите, наранени от климатичната рецесия, са претрупани и биха могли да бъдат изправени пред евентуални заличаване. Въпреки това локалните поданици вършат всичко допустимо за превъзмогване на рецесията ", сподели Митика Мвенда, изпълнителен шеф на сътрудник на Oxfam.

В отчета се споделя, че елементи от южната част на Зимбабве са претърпели най-ниските превалявания от 1981 година насам, което довело до изправянето на над 5,5 милиона души пред неустановеност за прехраната.

В Замбия 2,3 милиона души са били наказани за неустановеност на храните, защото земите за развъждане на царевица са намалели и износът е неразрешен, прибавя се в отчета.

Сушата засегна изключително Етиопия, Кения и Сомалия.

За да обсъдят екологичната резистентност и разцвет, специалистите се събират на африканска министерска конференция в Дърбан от 11 до 15 ноември. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР