Повече от 51 млн. души в Южна Корея се събудиха

...
Повече от 51 млн. души в Южна Корея се събудиха
Коментари Харесай

Хиляди корейци се събудиха с няколко години по-млади днес

Повече от 51 млн. души в Южна Корея се разсъниха по-млади, в сравнение с са по документи.

Съгласно законодателството, влезнало в действие в сряда, " всички правосъдни и административни области " в източноазиатската страна ще одобряват системата за " интернационална възраст ". Така се поставя завършек на проблемите, породени от постоянно употребяваните до неотдавна " корейска възраст " и " календарна възраст ".

Законът, признат от южнокорейския парламент през декември предходната година, се чака също по този начин да " понижи доста обществените разноски ".

В Южна Корея " интернационалната възраст " се отнася до броя на годините, минали от раждането на обещано лице и стартира от нула - същата система, която се употребява в множеството други страни.

Повечето южнокорейци обаче на споделят " корейската си възраст ", когато ги попитат на какъв брой години са. А тя може да е с една или даже две години по-голяма от интернационалната им възраст.

Корените на " казуса " идват от Китай, където бебетата се считат за навършили една година в деня на раждането си, като на всеки 1 януари се прибавя по една година.

Понякога южнокорейците употребяват и своята " календарна възраст " - комбиниране от интернационална възраст и корейска възраст. При нея бебето е на 0 години в деня на раждането си, а на всеки 1 януари се прибавя по 1 година към възрастта му.



Например, артистът на Gangnam Style - Psy, роден на 31 декември 1977 година, е на 45 години, съгласно " интернационалната възраст " ; 46-годишен, съгласно " календарната година ", и 47-годишен съгласно " корейската възраст. "

Всичко това основава много комплициране и проблеми.
 
                             

Много поданици евентуално ще продължат да употребяват обичайна корейска възрастова система в всекидневието и обществените си мрежи, споделят осведомени.

В анкета на Министерството на държавното законодателство 86,2% от интервюираните са декларирали, че ще употребяват интернационалната възрастова система. Това е и победа за законодателите, които от години водят акции за стандартизиране на интернационалната възрастова система, защото им е писнало от многочислените системи.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР