Повече от 51 милиона души в Южна Корея се събудиха

...
Повече от 51 милиона души в Южна Корея се събудиха
Коментари Харесай

Повече от 51 милиона души в Южна Корея се събудиха с една или две години по-млади

Повече от 51 милиона души в Южна Корея се разсъниха в сряда с една или две години по-млади. Съгласно законодателството, което влезе в действие в сряда, " всички правосъдни и административни области " в източноазиатската страна ще одобряват системата на " интернационална възраст ", ​​използвана от по-голямата част от света, поставяйки завършек на години диспути по отношение на проблемите, породени от нормалното потребление на " корейска възраст " и " календарна възраст ".

" Стандартизирането на възрастта ще " понижи разнообразни обществени обърквания и разногласия ", сподели министърът на държавното законодателство в понеделник.

" Законът, признат от Народното събрание на Южна Корея предишния декември, също се чака да " понижи доста обществените разноски, които са били ненужни заради смесеното потребление на възрастови стандарти ", сподели Лий.

Три системи

В Южна Корея " интернационалната възраст " се отнася до броя години от раждането на човек и стартира от нула – същата система, употребена в множеството други страни. Но когато бъдат запитани за възрастта им в неофициална конюнктура, множеството южнокорейци ще отговорят с " корейската си възраст ", с ​​която може да е една или даже две години по-възрастни от " интернационалната възраст ".

При тази система, която има своите корени в Китай, бебетата се смятат за навършили една година в деня, в който са родени, като на всеки 1 януари се прибавя една година.

При някои условия южнокорейците също употребяват своята " календарна възраст " – композиция от интернационална възраст и корейска възраст – които смятат бебетата за нула години в деня, в който са родени, и прибавят една година към възрастта им на всеки 1 януари.

Изпълнителят на " Gangnam Style " Psy, да вземем за пример, е роден на 31 декември 1977 година, той се смята за 45 съгласно интернационалната възраст, 46 по календарна година възраст и 47 съгласно корейската възраст, написа bTV.

Нов стандарт

Дори с новата стандартизация, старите системи към момента ще се употребяват при някои условия, сподели държавното управление в сряда.

Например децата нормално влизат в началното учебно заведение през март на годината, откакто навършат 6 години (в интернационалната възраст), без значение кой месец се пада техния рожден ден – което ще продължи.

Законите за артикули с възрастово ограничаване като алкохол или тютюн също ще се основават на годината на раждане на някого, без значение от месеца. Това значи, че двама души, родени през януари и декември 1990 година, се смятат на една възраст.

Съгласно този закон хората имат право да купуват алкохол от годината, в която навършат 19 години (международна възраст).

Същият способ ще продължи да се употребява за наложителната военна работа в Южна Корея – което значи, че хората дават отговор на изискванията въз основа на годината, в която са родени, а не на съответната им възраст или дата на раждане.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР