Повече от 500 са пристигнали през последните часове в различни

...
Повече от 500 са пристигнали през последните часове в различни
Коментари Харесай

Над 500 мигранти влязоха за часове незаконно по море в Испания

Повече от 500 са пристигнали през последните часове в разнообразни лодки на Балеарските и Канарските острови, Мурсия, Андалусия и района на Валенсия, предава БНР. Сред тях е имало три, няколко малолетни и даже един умрял мъж. За първите 9 месеца на тази година е записано близо 54% нарастване на противозаконните мигранти, навлизащи на територията на Испания по море в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Това е следващото всеобщо настъпление на мигранти в един ден от началото на тази година. Само на са дебаркирали 18 лодки с 230 мигранти на борда. На брега на Мурсия Гражданската армия и морските спасители са прихванали общо 10 лодки, пренасящи 103 алжирски емигранти, 87 от които мъже, пет дами и единадесет малолетни. На Канарските острови са пристигнали 118 мигранти.
 Повече от 1000 мигранти са пресекли Ламанша към Англия за два дни Повече от 1000 мигранти са пресекли Ламанша към Англия за два дни
Англия е избавила или прихванала общо 1115 мигранти, които са се пробвали да преминат Ламанша единствено за два дни, заяви вътрешното...

В една от лодките, акостирала на Гран Канария, измежду 45-те души на борда е имало и един умрял, оповестиха от Червения кръст. На към 140 километра от брега на Аликанте са избавени 21 мигранти в две бедстващи лодки и по този начин общия брой на избавените за последните 24 часа единствено в района на Валенсия надвиши 94 души.

Продължава търсенето на оживели при корабокрушение на лодка до нос Трафалгар, на която се допуска, че е имало 28 души. До в този момент са открити телата на 10 от тях.

По данни на Министерството на вътрешните работи тази година противозаконните мигранти в Сеута са скочили със 142 %, а на Канарските острови с 47 на 100.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР