Повече от 500 известни личности и организации от целия свят

...
Повече от 500 известни личности и организации от целия свят
Коментари Харесай

500 известни личности: Кризата с Covid е предупреждение, че свободата е под риск

Повече от 500 известни персони и организации от целия свят предизвестиха в оповестено през днешния ден отворено писмо за " опасността " от дейностите на " някои държавни управления ", вредящи на демокрацията, и приканиха за нейната отбрана на фона на рецесията с новия ковид, съобщи ДПА.

" Дори някои демократично определени държавни управления се борят с пандемията, съсредоточавайки в ръцете си изключителни пълномощия, които лимитират човешките права и ускоряват контрола на страната, пренебрегвайки законовите ограничавания, парламентарния надзор или графиците за възобновяване на конституционния ред ", се показва в посланието.

" Не е съвпадане, че актуалната пандемия стартира в страна, където свободният поток на информацията е стеснен и държавното управление санкционира тези, предупреждаващи за заплахата от вируса - предизвестия, които се възприемат като разпространение на клюки, увреждащи престижа на страната ", се споделя в писмото, като се засяга Китай.

" Кризата с Covid-19 е обезпокоителен вик за пробуждане, ясно предизвестие, че по този начин мечтаните от нас свободи са сложени под риск и не би трябвало да ги одобряваме за обезпечени ", акцентират обществениците.

Сред подписалите отвореното писмо, формирано по самодейност на Международния институт за народна власт и подпомагане за производство на избори (IDEA) в Стокхолм, са 13 нобелови лауреати, в това число някогашният полски президент Лех Валенса, почетен с Нобеловата премия за мир през 1983 година, и беларуската писателка и проверяващ публицист Светлана Алексиевич, получила Нобел за литература през 2015 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР