Повече от 500 деца се включиха в Олимпиадата по пътна

...
Повече от 500 деца се включиха в Олимпиадата по пътна
Коментари Харесай

Над 500 деца на олимпиадата по пътна безопасност в Стара Загора

Повече от 500 деца се включиха в Олимпиадата по пътна сигурност, която се организира през днешния ден в Стара Загора. Инициативата за провеждането й е на Института за пътна сигурност с поддръжката на Министерство на образованието и науката (МОН), община Стара Загора и Регионалното ръководство на образованието.
„ Олимпиадата цели да се направи моментна фотография в цялата страна за положението на образованието по пътна сигурност и, в случай че има дефицити, да ги компенсираме “, сподели Богдан Милчев от Института по пътна сигурност. Той обясни регламента за присъединяване в олимпиадата, за който actualno.com към този момент осведоми.
В общинската зала “Иван Вазов” се организира надпреварата „ Стани безопасен” сред два тима по шест възпитаници от шести клас, които отговаряха на разнообразни въпроси, свързани с придвижването по пътищата. Единият тим се възползва от жокера „ Обади се на приятел” и потърсиха помощ от заместник-кмета Иванка Сотирова.
Най-интересно за децата беше представянето на методите за осъществяване на образование по Безопасност на придвижването по пътищата (БДП). Те отговаряха бързо и навръх въпросите на Васил Паунов, експерт в образованието по БДП от Русенския университет. „ В Стара Загора образованието по сигурност на пътя е на най-високо равнище, дават се бързи и правилни отговори “, разяснява Богдан Милчев. Учениците се включиха и в играта с „ алкохолни “ и „ наркотични “ очила, симулиращи реакциите на водачите на пътя след приложимост на алкохол и дрога. Паунов им описа и за квалифицираните 22 робота за образованието по БДП в учебните заведения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР