Повече от 50% от анкетирани британци са убедени, че Обединеното

...
Повече от 50% от анкетирани британци са убедени, че Обединеното
Коментари Харесай

Над 50% от британците определят Брекзит като грешка, 7 години след референдума

Повече от 50% от интервюирани британци са уверени, че Обединеното кралство е позволило неточност с напускането на Европейски Съюз. Днес стават точно 7 години от референдума за Брекзит, припомня БНР. Анкети демонстрират, че множеството британци считат, че това е било неверно решение. 34% пък са уверени, че Брекзит е бил вярното решение. От гласувалите тогава за овакантяване, през днешния ден 18% от тях считат, че са сбъркали.

Друг забавен резултат от изследванията на публичното мнение е, че 80% от британците считат, че Обединеното кралство би трябвало да има по-близки връзки с Европейски Съюз в бъдеще, 43% желаят страната да се върне в организацията, а 13% желаят връщане единствено в общия пазар.

В просторен материал в днешния си брой, „ Индипендънт “ се стопира на седем съществени области, в които водещите акция за Брекзит са създали огромни обещания, само че няма никакъв прогрес, даже в противен случай. Става дума за браншове като националното здравепозване, където вместо да има приток от свежи средства се следи дефицит на личен състав, точно поради Брекзит. За търговията с Европейски Съюз, белязана от тежка администрация и големи опашки по контролно-пропускателните пунктове. За лисата на вложения и напускането на известни автомобилостроители. Както и за високата инфлация, по който индикатор Англия е на челно място измежду страните от Г-7. На 23 юни 2016 година британците гласоподаваха с 51,89% за овакантяване на Европейски Съюз против 48,11% за оставане.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР