Повече от 50 души в Разградско са станали жертви на

...
Повече от 50 души в Разградско са станали жертви на
Коментари Харесай

Повече от 50 души в Разградско са станали жертви на телефонни измамници

Повече от 50 души в Разградско са станали жертви на телефонните измамници през предходната година.

Това сочи информация на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи за положението на престъпността през 2017 година. Спрямо 2016 година нарастването при този тип измами е с шест %. Като цяло те остават с висока социална заплаха заради огромните финансови и морални вреди, които нанасят, показват от полицията. През годината са разкрити 32 измами, при 15 през 2016 год.

Анализът на данните сочи, че пострадали са главно възрастни хора над 70 години, притежаващи в домовете си стационарни телефони, като измамниците се свързват с тях на инцидентен принцип. Голямата част от измамите се правят от СИМ карти на румънски оператори, което затруднява в допълнение следствието по този вид закононарушения, се споделя още в доклада.

От извършените оперативно-издирвателни дейности се обяснява, че създателите на измамите са най-вече лица, които живеят в областите Русе, Плевен, Велико Търново. Това прави невероятно оперативното им и очевидно наблюдаване, както и установяването на незаконни връзки и ангажименти с по този начин наречените " мулета ", означават от полицията. /novini.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР