Повече от 50 ранени при експлозия във фабрика в Русия

...
Повече от 50 души са били ранени при експлозия в
Коментари Харесай

Повече от 50 души са били ранени при експлозия в склад близо до Москва, съобщиха руски официални лица.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Губернаторът на щата Москва Андрей Воробьов каза в Telegram, че шестима души са в интензивно отделение.

Видеоклиповете, споделени онлайн, показват голям облак дим, извиващ се от съоръжението в град Сергиев Посад.

Взривът е избухнал на територията на фабрика, за която руските медии по-рано казаха, че произвежда военно оборудване като очила за нощно виждане.

Ударната вълна взриви прозорците на близките сгради, нанасяйки щети на жилищни апартаменти, две училища и близкия спортен комплекс.

Г-н Воробьов каза, че експлозията е избухнала в склад за съхранение на фойерверки, който се намира на територията на завода за производство на оптика в Загорск.

Разследващите отхвърлиха твърденията, че експлозията е причинена от атака с дрон, въпреки че прокремълски коментатори предполагат, че това е така.

Експлозията дойде малко след като руското министерство на отбраната съобщи, че два дрона са били свалени близо до Москва през нощта, единият близо до летището.

Русия обвини Украйна за тези атаки с дронове. Украйна не е заявила участие нито в атаките с дронове, нито в експлозията на склад.

Въпреки това украинският президент Володимир Зеленски по-рано каза, че атаките на руска територия са „неизбежни, естествен и абсолютно справедлив процес".

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР