Повече от 5 месеца полет. 4 континента и над 30

...
Повече от 5 месеца полет. 4 континента и над 30
Коментари Харесай

17-годишният Мак Ръдърфорд с нов рекорд в авиацията, каза на летище София

Повече от 5 месеца полет. 4 континента и над 30 страни. Приключението на Мак Ръдърфорд ще приключи там, където стартира - в България. И то не с един, а с два върха на Гинес. За най-млад водач направил околосветско странствуване, и за най-млад водач в независим полет с ултралек аероплан.

 

„ Ще ви издам една загадка - документите на Гинес са тук и се намират в мен. Те ми ги дадоха да му ги връча. Официално той ще ги получи тук, само че импровизирано той към този момент е рекордьор ”, твърди Димитър Димитров, спонсор на Мак Ръдърфорд.  

 

Подобно странствуване е същинско тестване, споделя Димитър Димитров, който е спонсор на Мак. „ Той беше получил предизвестие от Китай, че в случай че мине през тяхното въздушно пространство ще бъде свален. Имаше ужасно доста административни спънки. Също по този начин не всяка страна разрешава 16-годишен да ръководи аероплан ”.

 

Заради всички завършения и промени в маршрута поради непредвидени обстановки - той получил и нов прякор. „ Макинзон Крузо. Кацнал на уединен остров. Пристигнал тъкмо преди залез. Където му се е наложило да спи в колиба на изтърбушен матрак ”, твърди Димитров пред НТВ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР