Повече от 40% процента от общата дължина на съответните класове

...
Повече от 40% процента от общата дължина на съответните класове
Коментари Харесай

40% от мантинелите по пътищата трябва да бъдат сменени

Повече от 40% % от общата дължина на съответните класове републикански пътища съществуващите ограничаващи системи би трябвало да бъдат сменени с нови , отговарящи на условията на плана на наредбата, оповестен за публично разискване от Министерството на районното развиване и благоустройството, оповестяват от МРРБ.

От министерството показват, че преценката е на Агенция " Пътна инфраструктура " и се базира на данните за положението пътищата и наличните по тях ограничаващи системи, като са включени и сектори без мантинели, само че заради съблюдаване на условията за обезопасяване на крайпътното пространство е належащо монтиране на нови или удължение на съществуващите. Около 16 200 км мантинели по републиканската мрежа би трябвало да бъдат сменени или новопоставени, тъй че да дават отговор на условията на наредбата.

От тях към 1028 км са на автомагистралите, към 2306 км - на първокласните пътища, към 3215 км - на второкласните пътища, малко над 9400 км - на третокласните, а останалите - на пътни връзки при възли и кръстовища.

Публикуваният за публичното разискване план планува притежателя на пътя или администрацията, която го ръководи, да одобри дълготрайна стратегия за обезпечаване на зоната за сигурност на съществуващите пътища.

Проектът на наредбата цели повишение сигурността на пътната инфраструктура , посредством попречване навлизането на моторни транспортни средства в насрещното придвижване, излизане от платното за придвижване, понижаване броя пътнотранспортни катастрофи и тяхната тежест, обезопасяването на рискови места и сектори от пътя.

С плана на нормативния документ се дефинират типовете и видовете ограничаващи системи, техническите условия, значителните характерности към детайлите им, както и критериите за техния избор и използване. Също по този начин се уреждат изискванията, редът и условията при правенето на план за осъществяване на такива системи.
 АПИ стремително поставя маркировки и подменя мантинели
АПИ стремително поставя маркировки и подменя мантинели

Даже щели да измият мантинелите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР