Повече от 40% от американците споделят, че силно не харесват

...
Повече от 40% от американците споделят, че силно не харесват
Коментари Харесай

САЩ изпреварват останалите държави в света по национална гордост

Повече от 40% от американците споделят, че " мощно не харесват " президента, 70% са на мнение, че чиновниците на изборна служба са " нечестни " и 64 на 100 споделят, че страната " е разграничена сред елементарните хора и корумпираните елити, които ги експлоатират ". Въпреки това американците не престават да имат вяра в един народен мит.

Повече от жителите на всяка друга страна американците е по-вероятно да кажат, че живеят в " най-хубавата страна в света ", демонстрират резултатите от изследване на YouGov-Cambridge Globalism Project, в което са включени 23 страни и е направено в партньорство с " Гардиън ".

Изглежда, че американската изключителност продължава да живее.

Само 6% от французите считат, че тяхната страна е най-хубавата в света. Във Англия процентът е 10 на 100. Най-нисък е в Германия, където единствено 5% са на мнение, че страната им е най-хубавата. Австралийците и канадците са надалеч по-горди. 29 на 100 от австралийците и 28% от канадците декларират, че техните страни са най-хубавите в света. В Китай процентът е 29%, а в Саудитска Арабия е още по-висок - 33 на 100.

Но американците изпреварват всички останали. 37 на 100 са на мнение, че Съединени американски щати е най-хубавата страна в света. В допълнение 28% споделят, че Съединени американски щати са по-добри от множеството страни, а единствено 7% имат вяра, че страната не е толкоз добра, колкото други страни.

Но американците се отличават и с друга линия. 65% от интервюираните американци декларират, че не са пътували в чужбина за къса отмора или дълга почивка през последните 12 месеца. От американците, които споделят, че страната е най-хубавата в света, 71% оповестяват, че не са ходили на отмора в чужбина през последната година, до момента в който други 15% споделят, че са ходили единствено един път или два пъти на отмора в чужбина.

Респондентите в анкетата са запитани на коя страна са фенове, повече от 25 000 души, които са интервюирани по света, слагат Съединени американски щати на второ място след Япония, само че пред Канада. Но възторгът от Съединени американски щати не е повсеместен. Топ трите думи или изречения, които най-вече се асоциират със Съединени американски щати в световното изследване, са " стопански триумф ", " необмислен " и " притеснявам ".

Американците се преглеждат друго, като избират " стопански триумф ", " корупция " и " иновация ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР