Повече от 4 хил. души се включиха е надпреварата Най-добър

...
Повече от 4 хил. души се включиха е надпреварата Най-добър
Коментари Харесай

Младите шофьори са уязвими, трябва да се обучават сериозно, казва Малина Крумова


Повече от 4 хиляди души се включиха е конкуренцията „ Най-добър млад водач “, което единствено по себе си е триумф. Начинът, по който е проведена самодейността – да се ускори вниманието на всеки младеж към опциите му да кара безвредно и да го окуражи да ревизира личните си познания, заслужава да бъде поздравен. Това сподели ръководителят на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ по време на откриването на финалния стадий на националното съревнование, което Съюза на българските автомобилисти провеждат за втора поредна година.

„ Младите водачи са измежду най-уязвимите на пътя, по тази причина с тях би трябвало да се работи поредно “, акцентира Малина Крумова. По думите ѝ случаите на пътя са водещ фактор за смъртността на младежите в Европа. „ Факт, който не би трябвало да забравяме и тематика която би трябвало да бъде главен приоритет когато приказваме за пътна сигурност “, добави тя.

Председателят на държавната организация поздрави финалистите и им пожела триумф. Според нея всеки достигнал този стадий към този момент е победител, тъй като те демонстрират, че младежите в България са знаещи и можещи, както и виновни към себе си и другите участници на пътя. „ Има една максима, която не би трябвало да забравяме – положителните водачи се образоват, не се раждат “, сподели още Малина Крумова и изрича благодарности на СБА, които ни припомнят това.

В събитието през днешния ден присъединяване взеха шефът на Главна дирекция „ Национална полиция “ основен комисар Христо Терзийски, началникът на отдел „ Пътна полиция “ комисар Росен Рапчев, доктор Надежда Тодоровска, зам.-генерален шеф на БЧК, представители на ИА “Автомобилна администрация “ и други.

Кампанията се организира за първи път в България през 2018 година с над 3500 участници. През последните години редица европейски страни като Словения, Чехия и Полша организират самодейността на районно равнище. Тази година в акцията се включиха 4 хиляди индивида от цяла България, а за финала се класираха 30 участника. Днес те трябваше да преминат през няколко разнообразни тествания, с цел да покажат уменията си за шофиране, своята точност, автомобилни знания, само че също по този начин и по какъв начин реагират при положение на повреда и по какъв начин би трябвало най-правилно да окажат първа помощ на потърпевш.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР