Повече от 350 са карантинираните ученици в област Кърджали, а

...
Повече от 350 са карантинираните ученици в област Кърджали, а
Коментари Харесай

В Кърджали карантинирани са над 350 ученици, сред новозаразените е и бебе

Повече от 350 са карантинираните възпитаници в област Кърджали, а карантинираните чиновници в системата на образованието, измежду които учители и непедагогически личен състав - над 50. Това сподели за Българска телеграфна агенция Ангелина Костова, шеф отдел " Организационно-методическа активност и надзор " в Регионалното ръководство по обучение.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30162
Тя изясни, че макар увеличаващия се брой на болни и карантинирани учители, шефовете на образователните заведения съумяват да основат организация за осъществяване на образователния развой и Инспекторатът не е бил потърсен за помощ по линия дефицит на учители.

Карантинираните паралелки в района са 15, като има и други над 16, в които учениците се образоват от разстояние в електронна среда. Причината е, че в тях подадените от родителите заявления за единодушие за тестване са под изискуемите 30 %.

Ангелина Костова уточни още, че от през днешния ден община Ардино също е в алената коронавирус зона и от на следващия ден учениците там също ще бъдат тествани. Така от 72 учебни заведения в 7 общини на територията на региона на тестване за COVID-19 към този момент подлежат 55 образователни заведения от 5 общини - Ардино, Черноочене, Кирково, Кърджали и Момчилград.

По данни на Регионалната здравна ревизия, в региона под карантина са и 2 групи в 2 детски градини. Сред регистрираните 80 позитивни проби за COVID-19 за миналото денонощие 12 са на деца до 18 години. Сред тях е и бебе на 4 месеца, на домашно лекуване все още, сподели за Българска телеграфна агенция основният секретар на РЗИ Петя Папазова.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30162  Близо 90% са увеличени случаите на ковид в област Смолян Близо 90% са увеличени случаите на ковид в област Смолян  В Плевен заболеваемостта от COVID-19 е над 1000 на 100 000 души В Плевен заболеваемостта от COVID-19 е над 1000 на 100 000 души  Египет понижава възрастта за имунизация против коронавирус на 5 години Египет понижава възрастта за имунизация против коронавирус на 5 години
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР