Повече от 3200 ученици от пети до 12-и клас днес

...
Повече от 3200 ученици от пети до 12-и клас днес
Коментари Харесай

Над 3200 от големите ученици в София учат присъствено

Повече от 3200 възпитаници от пети до 12-и клас през днешния ден се върнаха в клас в София. Повечето от тях са в частни учебни заведения, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката /МОН/.

Единствена от общинските учебни заведения в столицата 164-а гимназия с преподаване на испански език "Мигел де Сервантес " е съумяла да събере 176 възпитаници със зелен документ в осми, девети и десети клас. Десет от общо 28-те паралелки там към този момент са в присъствено образование. Осигурено е онлайн образование за останалите възпитаници, които остават у дома.

От 1 декември т.г. се връщат огромните възпитаници в още четири частни учебни заведения, от 2 декември т.г. към тях ще се причисли още едно.

Всичко това стана допустимо след заповедта на министрите на опазването на здравето и на образованието и науката от предходната седмица, която позволи да учат присъствено паралелките, в случай че най-малко половината от учениците в тях са със зелен документ, както и частните учебни заведения да си обезпечат сами проби за възпитаници, до момента в който чакат безплатните доставки от страната.

Междувременно половината от учениците от пети до 12-и клас учат присъствено без тестване и документи в 130 общини в страната , където заболеваемостта е сред 250 и 500 на 100 000 души. Всички възпитаници са в клас без условия в цялата област Кърджали и в обособени общини от други области, в които заболеваемостта е под 250 на 100 000.

Делът на децата от първи до четвърти клас, които учат присъствено след тестване за COVID-19 два пъти в седмицата, продължава да се усилва. Почти 73% от тях към този момент са в учебно заведение. За предходната седмица 169 260 възпитаници в общо 10 486 паралелки се върнаха в клас след единодушие на родителите им да бъдат изследвани с щадящи проби като изискване за безвредно присъствено образование.

За съпоставяне за миналата седмица присъствено се образоваха малко над 62%а от учениците в начален стадий. Това демонстрират систематизираните данни на районните ръководства на образованието за присъственото образование на дребните възпитаници за седмицата от 22-и до 26 ноември т.г., в това число.

През предходната седмица в клас без тестване са се върнали и 5274 деца до четвърти клас, тъй като имат документ за преболедуване или съществуване на антитела, каквито са условията на здравните управляващи.

От 10 ноември т.г. до момента са открити 116 възпитаници с позитивен резултат за COVID-19. Позитивните учители са 65, а непедагогическите експерти - 63-а.

Към момента в склада на БЧК в село Лозен са налични 283 100 теста. С тях ще се обезпечи присъственото образование на децата от първи до четвърти клас до 10 декември т.г., осведомят от МОН.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР