Повече от 3000 разрешителни за сезонна работа у нас на

...
Повече от 3000 разрешителни за сезонна работа у нас на
Коментари Харесай

2900 украинци работят по българските курорти

Повече от 3000 разрешителни за сезонна работа у нас на жители на трети страни са издадени все още. Това разяснява в Русе министърът на туризма Николина Ангелкова.

Почти 2900 служащи са единствено от Украйна. Ангелкова изясни, че единствено в курорта " Албена " са заети над 1000 души от тази страна, оповестява Българска телеграфна агенция.

Министърът на туризма изясни, че още през предходната година са били признати измененията в закона за трудовата подвижност и трудовата миграция, тъй че да могат да се издават разрешителни за работа до 90 дни при облекчени условия за седем дни.

" Това е опция на работодателите, като всеки един самичък преценя какво да направи - дали да наеме служащи от трети страни, дали да се възползва от квалификационните и преквалификационните центрове и да вложи в обучение и образование на фрагменти още от ученическата пейка ", означи Ангелкова.

Русе има голям капацитет като туристически район и може да бъде с водеща роля в развиването на културно-историческия туризъм изключително откакто градът към този момент е седалище на Българо-румънския механически секретариат по предпочитана област 3 на Дунавската тактика.

Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на кръгла маса за обществено разискване на културно-исторически туристически маршрут " Римска граница на територията на трансграничния район Румъния-България ". Инициативата е в границите на плана Програма Interreg Румъния-България 2014-2020 година и е с водещ сътрудник Асоциацията на дунавските общини " Дунав ".

В момента се изследва опцията за основаването на общи артикули с Гърция, Румъния и Сърбия, които да са ориентирани към китайския пазар. Страната ни има какво да предложи на китайските туристи, като през 2016 година е регистриран растеж от 24% по отношение на 2015 година ", акцентира министър Ангелкова.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР