Повече от 3000 души се очаква да преминат през вратите

...
Повече от 3000 души се очаква да преминат през вратите
Коментари Харесай

Мария Габриел и новият кмет на Варна Благомир Коцев откриха двудневния форум за технологии и иновации във Варна Innowave Summit

Повече от 3000 души се чака да преминат през вратите на Двореца на културата и спорта през днешния ден и на следващия ден за европейския конгрес за технологии и нововъведения Innowave Summit, който тази година се организира за седми път.

“България има дългогодишни обичаи в развиването на образованието и науката, възходящ брой висококвалифицирани инженери и откриватели, интензивно растяща стартъп екосистема и фондове за рисков капитал ” - сподели вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, която откри събитието виртуално - “ Имаме над 230 дейни стартъп компании. Напредъкът на българската софтуерна промишленост получава самопризнание и в световен мащаб. Вярвам, че точно тъй като Европа има конкурентно преимущество в региона на образованието и науката, основата на дълбоките технологии, на развиването на гении и инфраструктура, тя може да стане световен водач на тази нова вълна от нововъведения. ”

Innowave Summit е и първото огромно събитие с присъединяване на новия кмет на Варна, Благомир Коцев, който обиколи и експо ревюто на терена на Двореца на културата и спорта, където се организира събитието, и беседва с изложителите, най-много с тези, предлагащи новаторски решения за развиването на градовете и инфраструктурата: “Вярвам, че е извънредно значимо, че това събитие се случва тъкмо в този миг, и се надявам то да стане знак на новото начало, което Варна би трябвало да сложи в своето развиване. Уверявам ви, че администрацията ще гледа в същата посока като бизнеса - ще развива както изискванията за правене на новаторски бизнес в България, по този начин и университетите и младежите, които да бъдат бизнесмени и да бъдат привличани от бизнеса, който без тях няма по какъв начин да просперира ” - сподели Благомир Коцев.

Innowave Summit докара във Варна водачите на компании като Meta, Гугъл DeepMind, Гугъл Cloud, Salesforce, Ringostat и други, както и мотивационни лектори и маркетингови експерти от целия свят и България, като Лукаш Зелезни, Лари Бийл, Дейл Хауърт, Кенет К. Крос. В събитието вземат участие и Лазар Малаков от българското поделение на Meta, Георги Малчев от Xplora, Лазар Радков, Светлин Наков и други. Водещ на форума е журналистът Ники Кънчев.

Програмата на форума включва и дискусионни панели в двата дни - “Бъдещето на софтуерната промишленост ” в петък и “България като марка ” в събота, като във втория вземат участие представители на държавните и локалните институции, туристическата промишленост, университетите от района и представители на бизнеса. 

Изложението, ситуирано на терена на Двореца на културата и спорта във Варна показва достиженията на български и интернационалните компании в роботиката, софтуерните нововъведения, решенията за ръководство на работните и маркетинговите процеси.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР