Повече от 300 жени, работещи в киноиндустрията, театъра и телевизията

...
Повече от 300 жени, работещи в киноиндустрията, театъра и телевизията
Коментари Харесай

Холивуд се мобилизира срещу сексуалния тормоз

Повече от 300 дами, работещи в киноиндустрията, театъра и малкия екран основаха придвижване против половия тормоз. Сред основателите са актрисите Натали Портман, Рийз Уидърспун, Ашли Джъд, Ева Лонгория, Кери Уошингтън.

Проектът, наименуван " Time`s Up " ( " Времето изтече " ) беше разгласен в края на годината, белязана от абсурда „ Харви Уайнстийн “ и лавината обвинявания за полов тормоз и принуждение, която той отприщи. След краля на продуцентите, голям брой авторитетни мъже в киното, медиите, политиката и бизнеса бяха принудени да се отдръпват.

В отворено писмо, оповестено на уеб страницата на придвижването, Time`s афишира основаването на фонд за финансиране на правна помощ за дамите и мъжете, станали жертви на полов тормоз на работното място.

За по-малко от 2 седмици организацията е събрала повече от 13 млн. $ от плануваните 15 млн.

На първо време парите ще се употребяват за помощ на тези, които не могат сами да платят за юридически услуги сами – главно работещите в областта на услугите, в земеделието и производството.

Време е да сложим завършек на това дамите да са принудени да се борят, с цел да бъдат признати, с цел да реализиран професионален прогрес и с цел да бъдат чути, се споделя в обръщението на придвижването.

Създателите на плана приканват за унищожаване на проблемите с половото неравноправие и несъответствието във властта, тъй че повече дами да заемат авторитетни позиции и да получават равно възнаграждение с мъжете.  

Участниците обявиха, че ще работят за приемането на по-строги закони за отбрана от тормоз и дискриминация. Те оферират да се вкарат санкции за фирмите, които позволяват полов тормоз.

За да извърнат внимание върху казуса инициаторките оповестиха акция – дамите от киноиндустрията да се облекат в черно на церемонията „ Златен глобус “ на 7 януари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР