Повече от 300 души търсят обезщетение за това, че са

...
Повече от 300 души търсят обезщетение за това, че са
Коментари Харесай

Джони Китагава: Стотици търсят обезщетение за злоупотреба от основателя на J-pop агенция

Повече от 300 души търсят обезщетение за това, че са били полово измъчвани от най-хубавия японски сътрудник за гении, починалия Джони Китагава, споделя неговата организация.

Обвиненията против Китагава, който умря през 2019 година, още веднъж станаха известни, откакто документален филм на BBC въодушеви повече жертви да излязат.

През септември без значение следствие заключи, че музикалният магнат е малтретирал стотици момчета и млади мъже в продължение на шест десетилетия кариера.

Той също прикани за компенсации за жертвите.

Агенцията Johnny & Associates в понеделник разкри, че 478 души са дали отговор на уеб страница, който е основала за обезщетение - 325 от които търсеха обезщетение като жертви. Агенцията сподели, че 150 от тези хора са някогашни гении.

Поп организацията се преименува на -SMILE-UP- и сподели, че новоименуваното образувание ще се занимава само с идентифициране и компенсиране на жертвите. Ще бъде основана нова компания, която да ръководи гения.

Агенцията сподели, че ще дефинира финансовите изплащания за всяка жертва за всеки обособен случай.

По-рано тази година организацията се извини на жертвите и след констатациите на следствието тогавашният основен изпълнителен шеф Джули Фуджишима - племенницата на Китагава - се отдръпна.

Тя беше сменена от Нориюки Хигашияма, телевизионна звезда и артист в Япония, който също беше упрекнат в полово закононарушение - обвинявания, които той отхвърли в понеделник.

" Никога не съм тормозил никого полово. Някои хора може да са почувствали, че ги притеснявам с власт, само че това беше преди 35-40 години и евентуално нямаше да го направя съумях да схвана какво е полово принуждение “, сподели той.

Сексуалното принуждение на Джони Китагава: най-зле защитаваната загадка на Япония Разследването на BBC, което докара до J-pop разплащане

При поемайки лидерската тога при започване на септември, Хигашияма сподели, че организацията не е сигурна дали ще се отклони от името Джонис.

Смята се, че преструктурирането е опит да се завоюва назад публичното приемане - огромни японски компании като Nissan, Asahi и Suntory изоставиха гения на организацията след следствието. < /p>

Скандалът Китагава в Япония провокира съпоставения с холивудския магнат Харви Уайнщайн, който беше наказан за обезчестяване и полово принуждение.

Въпреки това Китагава в никакъв случай не е бил изправен пред наказателни обвинявания и той остава почитана фигура до гибелта си на 87-годишна възраст през 2019 година - като гибелта му също провокира обществени съболезнования от министър-председателя на Япония по това време.

Титанът на J-pop промишлеността се смяташе за един от най-богатите и могъщи хора в Япония. В продължение на десетилетия той беше виновен за основаването на най-известните момчешки банди и реализатори в страната.

Злоупотребата му също се смяташе за обществена загадка в японската музикална промишленост. Той се сблъскваше с обвинявания през по-голямата част от кариерата си и някои случаи против него даже бяха потвърдени в цивилен съд – само че той също по този начин сполучливо съди за клюка по отношение на тези отчети и постоянно отхвърляше да е направил нарушаване.

Повечето съществени японски медии също не отразяваха обвиняванията в продължение на десетилетия, което провокира обвинявания в прикриване на информация от промишлеността.

След това през март документалният филм на BBC Predator: Тайният скандал на J-Pop, в който се разказва малтретирането на Китагава, беше излъчен, предизвиквайки национална полемика и апели за цялостно следствие.

Няколко жертви споделиха на BBC, че са мислили за кариерата си ще бъдат засегнати, в случай че не се съобразят със половите условия на Китагава.

Излъчването докара до обявяване на още жертви - в това число някогашния J-поп кумир Кауан Окамато-, който съзнателно организира своята конференция в Клуба на задграничните репортери в Токио за интернационалните медии. Той разкри, че е бил полово измъчван от Китагава в продължение на четири години, от 15-годишна възраст.

Той и няколко други жертви приказваха след оставката на госпожа Фуджишима предходната година месец. Нейната оставка също по този начин означи първото обществено самопризнание от организацията за закононарушенията на Китагава.

Един мъж, разпознат като жертва, приказва на конференция, проведена от Johnny's Sexual Assault Victims' Асоциация.

" Научих, че в случай че решиш да действаш, можеш да промениш нещата. Не е нужно да вървим с взор надолу - можем да гледаме напред ”, сподели той.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР