Повече от 300 души са с повдигнати обвинения във връзка

...
Повече от 300 души са с повдигнати обвинения във връзка
Коментари Харесай

Повече от 300 души с обвинения след протестите в Иран

Повече от 300 души са с повдигнати обвинявания по отношение на присъединяване им митингите в Техеран , провокирани от гибелта на Махса Амини. Сред тях минимум четирима може да получат смъртна присъда. Това са съобщили от съда на Иран в понеделник, представени от Агенция Франс Прес.
 185 починали при митингите в Иран
185 починали при митингите в Иран

Сред жертвите са и 19 деца

Прокурорът на Техеран Али Салехи сподели , че са повдигнати обвинявания против 315 души по обвинявания в " скрит план против сигурността на страната ", " агитация против системата " и " нарушение на публичния ред ".

Четирима са упрекнати във " война против Бог ", обвиняване, което може да докара до смъртна присъда.

Те са упрекнати в " потребление на оръжие за тероризиране на обществото и хората, пострадване на чиновници по сигурността, подпалване и заличаване на социална и държавна благосъстоятелност с желанието да нарушат сигурността на страната и да се опълчват на свещената система на Ислямска република Иран ", Салехи прибавен.
 Иранският президент още веднъж упрекна Съединени американски щати за митингите
Иранският президент още веднъж упрекна Съединени американски щати за митингите

Президентът направи забележките по време на съвещание на кабинета по отношение на поддръжката на Съединени американски щати и техните съдружници

На 12 октомври правосъдните управляващи оповестиха, че повече от 100 души са били упрекнати в провинция Техеран и провинция Хормозган за безредиците.

Припомняме, че митингите в страната и по света започнаха след гибелта на младата Махса Амини след арест от моралната полиция. Много иранци споделиха, че такива случаи са всекидневие. 

Официално Техеран не призна убийство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР