Повече от 30% от цивилните пилоти в Пакистан имат фалшиви

...
Повече от 30% от цивилните пилоти в Пакистан имат фалшиви
Коментари Харесай

Поне 30% от пилотите в Пакистан летят с фалшиви лицензи

Повече от 30% от цивилните водачи в Пакистан имат подправени лицензи и не са квалифицирани да летят , разкри министърът на авиацията на страната, представен от СиЕнЕн.

В послание към Пакистанското национално заседание Гулам Сарвар Хан съобщи, че 262 водачи в страната " не са си взели изпита сами " и са платили на някой различен да го постави от тяхно име. " Те нямат опит с хвърчене ", сподели той.

Пакистан има 860 дейни водачи , обслужващи вътрешни самолетни компании - в това число флагмана на страната Pakistan International Airlines (PIA) - както и редица задгранични превозвачи, съобщи Хан.

PIA неотложно приземи всички свои водачи, които имат подправени лицензи. " PIA признава, че подправените лицензи не са единствено проблем с PIA, а се популяризират в цялата пакистанска авиационна промишленост ", съобщи представителят Абдула Хан и добави, че някои от подправените водачи летят и за задгранични самолетни компании .

Резултатите от следствието бяха оповестени в сряда като част от предварителния отчет за самолетната злополука, при която починаха 97 души в южния град Карачи на 22 май. Самолетът на PIA катастрофира след политане от Лахор, при което починаха всички, с изключение на двама от пасажерите и екипаж на борда.

Хан не посочи дали двамата водачи в полет PK 8303 имат подправени лицензи .

Според отчета, водачите приказват за ковид и неведнъж подценяват предизвестията на диспечерите на въздушното придвижване, преди самолетът да слезе в жилищен регион покрай летището. " Пилотите обсъждаха корона през целия полет. Те не бяха съсредоточени. Говориха за ковид и за това по какъв начин са наранени техните фамилии ", сподели Хан и добави, че водачите са " свръх уверени ".

 Човешка неточност зад злополуката на самолета в Пакистан, лишила живота на 97 души
Човешка неточност зад злополуката на самолета в Пакистан, лишила живота на 97 души

" Пилотът, както и авиодиспечерите, не са спазили общоприетите правила "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР