Повече от 30 души са били арестувани до обяд в

...
Повече от 30 души са били арестувани до обяд в
Коментари Харесай

Над 30 арестувани при поредните протести на жълтите жилетки в Париж

Повече от 30 души са били задържани до обяд в Париж в следващата събота на митинги на " жълтите жилетки " във Франция, оповестяват международните осведомителни организации.

Наложени са и санкции във връзка със възбраната на демонстрации на необявени места. Сред санкционираните е и Ерик Друе, който е един от водачите на придвижването на " жълтите жилетки ".

Повече от 6 хиляди служители на реда, подпомагани от военни патрули , наблюдават за сигурността в Париж. Те са оборудвани с два дрона и нов тип газови гранати с оцветяващи субстанции.

Хиляди " жълти жилетки " се събраха на днешния митинг във френската столица, само че в южната част на града, а не на нормалното място, като се насочиха на марш по левия бряг на Сена. Шествието се чака да приключи в квартал Монмартър.
 Забраниха на
Забраниха на " жълтите жилетки " да стачкуват на и към " Шанз-Елизе " в Париж

Демонстрациите в още няколко града също са неразрешени

Вчера френската полиция забрани достъпа на протестиращите до емблематичния бул. " Шанз-Елизе " след протестите от предходната седмица, при които бяха нанесени големи вреди.

В Ница напрежението е по-голямо , като полицията изтегля струпалите се хора на площад в центъра на града макар възбраната на митинга.

Днешният митинг е тест за придвижването, чиито очаквания за нов напредък се провалиха с безредиците предходната събота.

Миналата събота митингът на " жълтите жилетки " мазета в безпорядък , откакто в него се врязаха към 1500 крайни деятели, които безчинстваха в региона на " Шанз-Елизе ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР