Повече от 250 часа ефир очакват зрителите на Българската национална

...
Повече от 250 часа ефир очакват зрителите на Българската национална
Коментари Харесай

Спортно лято с БНТ 3“ – най-горещите спортни събития са в програмата на Българската национална телевизия

Повече от 250 часа ефир чакат феновете на Българската национална телевизия през месеците юни, юли, август и септември със специфичната стратегия „ Спортно лято с Българска национална телевизия 3 “. Дирекция „ Спорт “ на публичната телевизия ще обезпечи на феновете на спорта детайлно отразяване на най-важните спортни събития по целия свят през този сезон.

Началото на „ Спортно лято с Българска национална телевизия 3 “ ще бъде сложено на 17 юни, събота, от 15:30 ч. по Българска национална телевизия 1, когато водещият Иво Бързаков ще посрещне своите специфични посетители в студиото преди футболната среща сред националните тимове по футбол на Литва и България. Мачът в Каунас с начален час 16:00 е част от квалификациите за европейското състезание УЕФА ЕВРО 2024 в Германия. На 20 юни, вторник, е идващото тестване за националите ни по футбол, които ще посрещнат тима на Сърбия в Разград. Стартът на специфичното студио с водещ Иво Бързаков е в 21:00 ч. по Българска национална телевизия 1, а първият съдийски сигнал ще бъде даден тъкмо в 21:45 ч. Коментатор и на двете срещи ще бъде Ивайло Ангелов, а в извънредни изявленията за всички мнения към терена в Каунас и в Разград незабавно след мачовете ще следи Стефан Георгиев.

На 18 юни, неделя, от 21:00 ч. по Българска национална телевизия 1 е дълго чаканият край на УЕФА Лига на нациите. Водещ на специфичното студио ще бъде Радостин Любомиров, а коментатор на дуела в Ротердам, Нидерландия, който е с начален час 21:45, ще бъде Илиян Енев.

„ Спортно лято с Българска национална телевизия 3 “ продължава с Европейските игри, които ще се проведат сред 20 юни и 2 юли в Краков-Малаполска, Полша. Над 100 български спортисти ще вземат участие в третите подред игри на Стария континент, а Българска национална телевизия 3 ще излъчи 60 часа от надпреварите, като акцентът ще бъдат тези по лека атлетика, кану-каяк, финалите в стрелбата и бокса.

На 21 юни е стартът на европейското състезание по футбол за младежи до 21 година в Румъния и Грузия, което ще продължи до 8 юли.

Почитателите на плувните спортове у нас ще имат опция да преживеят вълнуващи мигове в ефира на Българската национална телевизия – международното състезание по плувни спортове в японския град Фукуока от 14 юли до 30 юли ще се излъчва в ефира на Българска национална телевизия 3.

Обществената телевизия ще води феновете и в далечните Австралия и Нова Зеландия, които от 20 юли до 20 август ще домакинстват международното състезание по футбол за дами.

„ Царицата на спортовете “ ще превземе ефира на Българска национална телевизия 3 на 19 август, когато унгарската столица Будапеща ще посрещне най-хубавите спортисти на планетата за международното състезание по лека атлетика до 27 август.

Също през август погледите на цяла България ще бъдат ориентирани към испанския град Валенсия, който от 23 август до 27 август ще одобри международното състезание по художествена гимнастика, а родните ни грации още веднъж ще се стремят да зарадват с триумфи безбройните си фенове.

В началото на септември – на 7 и на 10 септември – са идващите дуели на българския народен тим по футбол – другарската среща с Узбекистан и гостуването на Черна гора в квалификационен мач за УЕФА ЕВРО 2024.

През септември Белград става сцена за превъзходство по време на международното състезание по битка, което ще се организира от 16 до 24 септември в сръбската столица, където българските упоритости още веднъж са за медали.

Всички събития в „ Спортно лято с Българска национална телевизия 3 “:

17 и 20 юни Футбол, квалификации за УЕФА ЕВРО 2024
17–18 юни Картинг, ЕКО 24 часа на България
18 юни Световна купа по конен спорт
18 юни Футбол, Лига на нациите – край
20 юни–2 юли Европейски игри
21–8 юли Европейско състезание по футбол за младежи до 21 година
3–16 юли Европейско състезание по футбол за юноши до 19 година
9 юли Колоездене, Купа Долчини
14–30 юли Световно състезание по плувни спортове
20 юли–20 август Световно състезание по футбол за дами
22–23 юли Световно състезание по гребане за младежи
30 юли Европейско състезание по футбол за девойки до 19 година – край
19–27 август Световно състезание по лека атлетика
23–27 август Световно състезание по худ. гимнастика
26–28 август Световно състезание по съвременен петобой
29 август–3 септ. Европейско състезание по конен спорт
7 септември Футбол, другарска среща на националния тим
9–10 септември Световна купа по паркур
10 септември Футбол, подготовка за УЕФА ЕВРО 2024
16–24 септември Световно състезание по битка

Гледайте „ Спортно лято с Българска национална телевизия 3 “ в ефира на Българската национална телевизия!

Всички спортни вести в развиване следете на и в мобилното приложение BNT NEWS за или





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР