Повече от 24 часа стотици спасители, пожарникари, полицаи, военни и

...
Повече от 24 часа стотици спасители, пожарникари, полицаи, военни и
Коментари Харесай

Специалният екип на bTV в Гърция: Първите вагони на катастрофиралия влак са овъглени


Повече от 24 часа стотици спасители, пожарникари, служители на реда, военни и доброволци търсят оживели след тежката влакова злополука в Гърция. Най-малко 44 са откритите жертви, а броят на ранените не стопира да пораства.

В избавителната интервенция са мобилизирани както пожарникари, по този начин и военни. Търсенето на хора и обезопасяването на обърналите се вагони е траяла цяла нощ.

Ударната вълна е била толкоз мощна, че първите няколко вагона от са били безусловно овъглени. Има изгорели вагони и от товарния трен.

Властите към момента работят по версията за човешка неточност, защото контролът по жп релсите и маршрутите на влаковете се управляват ръчно..

Вече е арестуват и разпитан началникът на гарата в Лариса. Повдигнати са му обвинявания, за причиняване на гибел по несъобразителност на доста хора.

bTV разполага с – вижда се по какъв начин двете композиции се блъскат и избухва пожар. Над четири часа пожарникарите се пробват да потушат пламъците. Машинистите и на двете композиции са починали – към този момент са открити измежду изгорелите тела.

Като по знамение от влака съумяват да се измъкнат двама наши сънародници – мъж и жена. По информация на bTV те са пътували надлежно в пети и шести вагон. Те са мощно уплашени и с лени пострадвания. Прегледани са и са освободени за домашно лекуване.

Недоволството на гърците е огромно – стотици хора пътуват от разнообразни краища на страната, с цел да получат за техните близки. Голяма част от починалите са младежи – студенти, които са се прибирали от карнавал през уикенда.

„ Освен от провинция Магнесия имаме доброволци и от Лариса и от Волос.. Тук сме от 7 часа сутринна. Последната ни информация е, че най-малко още 20 души са в неопределеност. Възможно е обаче да са и повече “, споделя един от доброволците.

Той споделя, че към момента не са разкрили на влака. От думите му излиза наяве, че имат потребност от техника и още хора.

Студентите в Гърция през вчерашния ден излязоха на митинг. В разследване на това транспортният министър подаде оставка. Това обаче не понижи напрежението в южната ни съседка.

Шествията и бденията не престават - гърците желаят отговори.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР