Повече от 230 смъртни случая са съобщени в канадската западна

...
Повече от 230 смъртни случая са съобщени в канадската западна
Коментари Харесай

Десетки загинали докато гореща вълна чупи рекорди в Канада

Повече от 230 смъртни случая са обявени в канадската западна провинция Британска Колумбия от петък насам, откакто историческата гореща вълна донесе рекордно високи температури, оповестиха управляващите. Главният правосъден доктор на провинцията го назова " невиждано време ", оповестява Си Ен Ен.

" От началото на горещата вълна в края на предходната седмица Службата на правосъдните лекари на Британска Колумбия претърпя доста нарастване на смъртните случаи, за които се подозира, че рисковите горещини са съдействали ", се споделя в изказване на основния следовател Лиза Лапойнте.

Службата на правосъдните лекари нормално получава към 130 известия за гибел за интервал от четири дни. От петък до понеделник са обявени най-малко 233 смъртни случая, посочи основният правосъден доктор, добавяйки, че " този брой ще се усилва, защото данните не престават да се актуализират ".

Сега правосъдните лекари събират информация, с цел да дефинират повода и метода на гибелта и дали топлината е изиграла роля, се споделя в изказването.

" Излагането на топлота в околната среда може да докара до тежки или съдбовни резултати, изключително при възрастни хора, кърмачета и дребни деца и хора с хронични болести ", се прибавя в изказването.

Властите по-рано денем оповестиха за скок на неочакваните смъртни случаи за Ванкувър и околните Бърнаби и Съри.

Служителите са реагирали на повече от 65 неочаквани смъртни случаи от началото на горещата вълна в петък, заяви полицията във Ванкувър. " Само през днешния ден чиновниците са реагирали на 20 неочаквани смъртни случаи към 13:45 ч., Като повече от дузина други са чакали изпращането на полицията ", се споделя в изказването на ведомството.

Смъртните случаи, свързани с топлота, изчерпаха ресурсите на фронтовата линия и съществено забавиха времето за реакция, споделиха чиновници.

" Никога не сме преживявали сходна горещина във Ванкувър ", сподели служителят за връзки с медиите сержант. Каза Стив Адисън по време на конференция.

Показанията в центъра на Ванкувър бяха 98,6 градуса в събота, 99,5 в неделя и 101,5 в понеделник.

Кралската канадска конна полиция реагира на 35 неочаквани смъртни случая в близкия Съри от понеделник, заяви служителят за връзки с медиите Cst. Сарбджит К. Санга сподели пред CNN.

" Въпреки че аргументите за гибелта към момента не са избрани във всеки от тези случаи, можем да потвърдим, че RCMP на Surrey реагира на по-голям от нормалния брой смъртни случаи от началото на рисковите метеорологични условия ", сподели Санга.

В град Бърнаби полицията отговори на повече от 34 апела за неочаквана гибел от понеделник, като горещината се счита, че е фактор, способствуващ за по-голямата част от смъртните случаи, се споделя в известието на RCMP.

" Виждаме, че това време може да бъде смъртоносно за уязвимите членове на нашата общественост, изключително за възрастните хора и тези със съпътстващи здравословни проблеми. Наложително е да се ревизираме един различен по време на тази рискова горещина, " Cpl. Майк Каландж от Burnaby RCMP сподели.

Много от умрелите са възрастни жители, сподели RCMP, а полицията приканва хората да ревизират околните и съседите си, до момента в който горещата вълна, донасяща рекордни температури в района, продължава.

RCMP в Съри предизвиква всички поданици, изключително възрастните хора, да вземат защитни ограничения, с цел да се предпазят от топлинни пострадвания.

Литън, Британска Колумбия, записва 117,5 градуса в понеделник - най-високата температура, записана в миналото в Канада, и към 48 градуса над естественото за това време на годината.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР