Повече от 2000 нови компании с руски собственици са открити

...
Повече от 2000 нови компании с руски собственици са открити
Коментари Харесай

В Казахстан са открити над две хиляди компании с руско участие

Повече от 2000 нови компании с съветски притежатели са открити в Казахстан от март до юли тази година, се оповестява в справочни материали на втория Каспийски стопански конгрес, базирайки се на данни на Министерството на икономическото развиване на Руската федерация.

" Около 12 000 компании с съветски капитал работят в секторите на стопанската система на Казахстан (енергетика, химическа индустрия, нефтохимически артикули, фармацевтични артикули, селскостопанско машиностроене, превоз, ИТ-сфера). От март до юли 2022 година в Казахстан са регистрирани над 2000 нови компании с съветски притежатели: 45% от тях в Алма-Ата и 35% в Астана ", се споделя в известието.

Компании с съветски капитал също по този начин работят в икономическите браншове на Туркменистан (нефтена и газова индустрия, транспорт), повече от 1000 компании с съветски капитал работят в Азербайджан. " Общият размер на вложенията на Русия в стопанската система на Азербайджан при започване на 2022 година възлиза на 6,3 милиарда $, от тях 5 милиарда са в петролния бранш ", се споделя...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР