Повече от 200 обвиняеми, в един от най-големите процеси срещу

...
Повече от 200 обвиняеми, в един от най-големите процеси срещу
Коментари Харесай

Осъдиха 200 души за връзки с мафията в Италия

Повече от 200 обвинени, в един от най-големите процеси против мафията в Италия от години, са наказани на общо над 2200 години затвор. По време на тригодишния развой лица, за които се твърди, че са свързани с организацията " Ндрангета ", бяха наказани за закононарушения, вариращи от изнудване до трафик на опиати.

Един от знаковите фигури, изправен пред съда, беше Джанкарло Пители, юрист и някогашен сенатор от партията " Форца Италия " на някогашния министър председател Силвио Берлускони. Той получи 11-годишна присъда за скрит план с организация от мафиотски вид. Останалите са държавни чиновници, експерти от разнообразни браншове и високопоставени чиновници, които са били от решаващо значение за триумфа на " Ндрангета " в проникването в законната стопанска система и държавните институции.

" Ндрангета "  е една от най-влиятелните незаконни организации в Европа. Случаят илюстрира необятното въздействие на мафията върху политиката и обществото в Южна Италия. Присъдите към момента могат да бъдат обжалвани.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР